Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Nem engedik utcára az eljárás alá vont rendőröket

Idén nem vesznek részt az ünnepi rendezvények biztosításában azok a rendőrök, akik ellen eljárást indítottak a tavaly őszi zavargások kapcsán, és ügyüket még nem zárták le.
Ők más feladatot kapnak most - erről az országos rendőrfőkapitány beszélt az ATV Pont 7 című műsorában vasárnap este. Bencze József úgy fogalmazott: az érintett egyenruhásokat nem vetik be "csapaterős intézkedésben". Néhány tucat rendőrről van szó - tette hozzá a rendőrfőkapitány.

Bencze József a műsorban megerősítette: idén nem használnak gumilövedéket. 220 eseményt biztosítanak az ünnepi hétvégén az országban. A kormány az elmúlt időszakban 3 milliárd forintot biztosított a rendőrségnek új eszközök beszerzéséhez, ezek nagy része az egyenruhások testi épségét hivatott szolgálni, és most használni is fogják ezeket szükség esetén - mondta.

A Fidesz október 23-i nagygyűlése kapcsán az országos rendőrfőkapitány azt mondta: személyesen nem tárgyalt a rendezvényről Orbán Viktor pártelnökkel, a rendőrség szakemberei vették fel a kapcsolatot a Fidesz szervezőivel. Az Astoriához szervezett nagygyűléssel csak akkor lesz gond, ha rendbontók szivárognak be a tömegbe.

Bencze József az Opera környéki biztosítással kapcsolatban ismét cáfolta, hogy ott kijárási tilalmat rendelnének el hétfőn. Fokozott biztonsági intézkedésekről van szó, mivel az esti díszelőadáson a közjogi méltóságok is ott lesznek. Ha az Operánál spontán tüntetés lenne a lezárás idején, azt feloszlatják, akárcsak a többi be nem jelentett rendezvényt. Az állami ünnepek megzavarására egyébként mindig szerveződik egy 20-30 fős csoport, ennek tagjait személyesen ismerik a rendőrök - tette hozzá.

A rendezvények biztonságáért a szervezők felelősek. Ha baj van, kérhetik rendőrök segítségét. Minden egyes rendezvény mellé rendelt a rendőrség egyébként egy rendbiztost, ők tartják a kapcsolatot a szervezőkkel - magyarázta.

Hivatalos bejelentést még nem kapott róla a rendőrség, de már hallott a 26-ára tervezett budapesti hídfoglalásról, amelyről az interneten terjesztenek felhívást. Ha bejelentik, a rendőrség várhatóan akkor sem fogja engedélyezni - mondta Bencze József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerethető otthont keres a világban a magyar–kubai család

Két országban kereste, egyikben sem sikerült eddig megtalálni a boldogságot annak a fiatal… Tovább olvasom