Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nem engedték be a szekszárdi kórházba a megvert férfit

Ki szerette volna vizsgáltatni sérüléseit és látleletet akart vetetni azokról Németh Péter vasárnap hajnalban a szekszárdi kórházban, de az őr nem hívott orvost.
A 24 éves szekszárdi Németh Péter vasárnap hajnalban a városban szórakozott, amikor egy klub előtt megütötte őt egy férfi, mert nekidőlt az ott parkoló kocsinak. Fel szerette volna jelenteni támadóját, ezért bement a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. A rendőrségen azt mondták neki, hogy sérüléseiről vetessen látleletet. Péter és egy barátja taxiba ült és az intézménybe sietett. A főkapun gond nélkül beengedték őket, ezért a két férfi a baleseti sebészetnél szállt ki.

Egy őr jött az ajtóhoz. Ki sem nyitotta, úgy kérdezte meg: mi a gond? Amikor elmondtam neki, hogy megvertek, ezért szeretném magam kivizsgáltatni és látleletet vetetni a sérüléseimről, durva hangnemben azt mondta: menjen innen, nincs magának semmi baja - mesélte Péter. Miután nem adtam fel és ragaszkodtam a kivizsgálásomhoz, dühömben dörömbölni kezdtem az ajtón mire beengedett. Orvost azonban nem volt hajlandó hívni. Azt mondta, nincs és nem is lesz, majd közölte: nem veszünk látleletet - folytatta történetét Németh Péter.

Amikor ezek után is ragaszkodtam a kivizsgálásomhoz, az őr rendőrt akart hívni. Mondtam neki, hogy azt én is nagyon szeretném, de fenyegetése ellenére nem hívta őket. Egy másik őrt viszont igen. A végén szó szerint megfogott és kidobott az ajtón - fejezte be történetét a megvert férfi. „Egy korábbi autóbalesetben súlyos arcsérülést szenvedtem, így akár már egy kisebb ütésnek is komoly következményei lehetnek rám nézve" – tette hozzá Péter.

Dr. Muth Lajos a szekszárdi Kórház főigazgatója a TEOL.hu kérdésére elmondta, az intézményt védő cég alkalmazottja úgy tájékoztatta őt, hogy a megvert férfi "csak" látleletet akart vetetni sérüléseiről. „Ha egészségügyi ellátásért érkezett volna, akkor azt természetesen megkapja" - mondta a főigazgató. A látlelet kiállítása azonban adminisztratív jellegű szolgáltatás, amit nappal kell igénybe venni. Ha nem így lenne, az emberek éjszaka, ügyeleti időben is minden aprósággal felkeresnék a kórházat. Erre pedig nincs kapacitás.

Péter egyébként részeg volt, kiabált és dörömbölt az ajtón - tette hozzá. Biztos vagyok benne, hogy okot adott arra, hogy az őr végül kidobta. „Hogy ellátásért is jött, nem csak a látleletért? Erre csak azt tudom mondani, hogy én nem így hallottam. Ha pedig alóban úgy érezte volna, hogy egészségügyi ellátásra van szüksége, akkor először nem a rendőrségre, hanem a kórházba, vagy a háziorvosi ügyeletre megy. És amúgy is csak zúzódásai keletkeztek, komolyabb sérülést nem szenvedett" - mondta dr. Muth Lajos főigazgató.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2008. november 19. 01:59
    „Jellemtelen, beképzelt, cinikus. Az igazgatóúr nem orvos, hanem rossz aktakukac!
    Ilyenek miatt van rossz véleménnyel az orvostársadalomról a TB-fizető állampolgár, mert sajnos sokan tapasztaljuk, hogy legtöbb esetben csupán egy adminisztrációs probléma vagyunk, és nem meggyógyítandó betegek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánctalpas ment végig egy férfi kezén egy kőbányában

Egy huszonöt tonnás lánctalpas munkagép ment végig egy férfi kezén egy kőbányában a baranya megyei… Tovább olvasom