Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására

Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására, a pénteken lejárt határidőt azonban nem hosszabbítják meg, hanem más megoldást keres a Fővárosi Önkormányzat.
A Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóságán az MTI érdeklődésére pénteken elmondták, hogy mivel a felhívásra péntek délelőtt nem érkezett pályázat, nem várnak kandidálókra, hanem a főváros vezetése más megoldást keres, amiről a közgyűlés várhatóan ősz elején dönt.

A Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad nonprofit kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. hirdetett nyilvános pályázatot június végén. Az ajánlatokat péntek délelőtt kellett benyújtani.

A június 6-i évadzáró társulati ülésen Verebes István igazgató - aki a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva 2010. december 1-jén adta be felmondását - azt mondta, működőképesen adja át a Kabaré 24-et (a korábbi Mikroszkóp Színpadot), a színháznak nincs tartozása.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek hasznosítási pályázat kiírásáról, hogy Verebes István csupán az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. Hangsúlyozta, hogy az épületben mindenképpen kulturális intézmény működik a továbbiakban is, ám nem feltétlenül színház.

Olvasóink írták

  • 3. babar 2011. július 23. 20:20
    „Szerintem nincsenek sokan akik sajnálnák. Vagy pedig áldozzanak rá akik szeretnék fenntartani. Vagy adják át a hit gyülekezetének hasznosításra!”
  • 2. bánki 2011. július 23. 18:43
    „Sas behívót nekik. Gagyi a négyzeten !”
  • 1. gorgó 2011. július 23. 08:55
    „Így lehet mindent szétverni. Sas alatt virágkorát élte a színpad. A kormánynak mindent le kell törölni, ami a kultúrát, a szociális ellátást, egészségügyet, népjólétet illeti. A színészeknek is "vissza kell térniük a munka világába"-szlogen a lényeg! Az, hogy akik ezt kitalálták, életükben egy hüvely borsót nem szemeztek ki. Az egyetem padjaiból a parlament padjaiba kerülve nagyszerűen tudják, mi, hogyan működik. De talán majd megengedik, hogy a volt Mikroszkóp-tagok ekhós szekérrel járhassák az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a szociális rendszer finanszírozása

A krízisközpontok állami finanszírozásának átalakításáról és a határon átnyúló gyermektartási ügyekkel kapcsolatos igények érvényesítésről döntött a kormány. Tovább olvasom