Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem ért egyet a többség a buszos biztonsági öv használattal

A közlekedési tárca weboldalán szavazók többsége nem ért egyet azzal a tervvel, hogy a jövőben kötelezővé tennék a biztonsági öv használatát a távolsági buszokon. Azt viszont támogatják, hogy a biciklisek és gyalogosok viseljenek fényvisszaverő mellényt, ha lakott területen kívül közlekednek.
Lezárult a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium weboldalán az a szavazás, amelyben az internetezők véleményét kérték a tervezett KRESZ-módosításokról. A közzétett eredmények szerint a szavazók 58 százaléka (összesen 980 szavazó) elutasította azt a tervezetet, miszerint a jövőben kötelező lenne a biztonsági öv használata a távolsági buszokon.

A szavazók 55 százaléka azt az elképzelést sem támogatta, hogy minden gyereket külön helyre kelljen ültetni az autóban (a jelenlegi szabály szerint két, hat év alatti gyerek ülhet egy helyen).

A további három kérdésben a szavazók többsége támogatta a tervezett újításokat. A szavazók 56 százaléka egyetért azzal, hogy éjszaka és rossz látási viszonyok mellett a lakott területen kívül, az úttesten haladó kerékpárosok és gyalogosok hordjanak fényvisszaverő mellényt.

A legnagyobb arányú - 92 százalékos - támogatást az az elképzelés kapta, miszerint a kamionok forgalmát jelzőtáblák korlátozzák a településeken. Szintén nagy többség - 81 százalék - szavazott amellett, hogy a jövőben megkülönböztető jelzéssel lássák el a gyerekeket szállító iskolabuszokat és ezeken a buszokon vezessék be a biztonsági övek és gyermekülések használatát.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az eredményeket igyekeznek figyelembe venni, bár a felmérés nem reprezentatív.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek sora szól a jánossomorjai iskola mellett

Az újrónafői önkormányzat nem tudja tovább működtetni a település általános iskoláját, ezért… Tovább olvasom