Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem fogadja az államfő a Jobbik elnökét

Sólyom Lászlónak nem áll módjában fogadnia Vona Gábort, a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét - erről levélben tájékoztatta a szervezetet a Köztársasági Elnöki Hivatal.
Vona Gábor, a két szervezet vezetője válaszlevelében sajnálattal, de tudomásul vette az államfő döntését - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Kumin Ferenc a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a köztársasági elnök nem indokolja a döntését.

Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke szerdán 12 órára sajtótájékoztatót hirdetett a Sándor Palota elé, melyek témája a Sólyom Lászlótól, a Jobbik és a Magyar Gárda körüli politikai vita ügyében kért személyes találkozó.

A köztársasági elnök még kedden levelet írt Kállai Ernő ombudsmannak, amelyben cigányellenes tüntetésnek nevezte a Magyar Gárda vasárnapi felvonulását. Sólyom László úgy fogalmazott, hogy "a Jobbik egyik szónoka negatív tulajdonságokat etnikai, faji vagy biológiai meghatározottsággal kötött össze." Az államfő az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítja. "Amellett, hogy ideológiájuk elvetendő, ezek az akciók gyakorlatilag is mérhetetlenül károsak" - áll Sólyom László köztársasági elnök Kállai Ernő országgyűlési biztosnak küldött levelében.

Olvasóink írták

 • 4. Hannibal 2007. december 13. 11:15
  „Ha annyira védik a szegény romákat az fehérgalléros bűnözők, akkor miért nem fogad mindegyik örökbe egy komplett családot! Lakva ismerkszik az ember! A golyóálló audikból nem lehet pontos képet nyerni a megélhetésiekről!!! Mátyás legalább álruhában lement a nép közé, de ezek leszarják mi van velünk, csak 4 évente kellenek a romák is mikor szavazni kell! Addíg meg eljátszák , hogy valakit is érdekel a sorsuk! Taves baktalo!”
 • 3. Stone 2007. december 13. 01:02
  „Óhhh te 44-es!... Te! Falu esze!

  A Te pénzedből nem a Gárda öltözködik, hanem az, aki tartja a markát a segélyért a hivatalban. Csókolom, nézzél már el a Gárda honlapjára. Ott az áll, hogy -azok, akik tagfélvételt nyertek - saját pénzből kell, hogy finanszirozzák az egyenruhát.

  A Te pénzed tudod hova megy? Az én arcomba könnygáz formájában, mert merek kettőt szólni, ha nem tetszik valami...

  ...és akkor mit is, vagy kit is kell egy tollvonással megszüntetni?”
 • 2. Dodó 2007. december 12. 21:43
  „Lehet nem szeretni a Gárdát,de csak a vak mondja,hogy nincs cigánybűnözés! Készültek tanulmányok erről, de sértené az érzékenységüket, ha nyilvánosságra kerülne.Készültek arról is, mibe kerülnek nekünk(rokksg-i nydíj,gyes-gyed,ingyen étk.-tkönv,-lakás,áll-i gondozás,jav.int,börtöntartás,bírósági-gyámhat.-i elj-ok, ezerféle segílyke,TB,stb). Sajnos ezeket igen nehéz megismerni .6-800ezer adóelkerülő élősködő jórészt bűnözőről van szó! Sólyom (Úr?)nak igenis fogadnia kellene a Jobbikot! Jogászként tudhatná: hallgattassék meg a másik fél is! Még az is lehet, van egy-két használható ötletük!”
 • 1. 44-es 2007. december 12. 11:58
  „a köztársasági elnöknek hamarabb kellett volna felébredni,ki hitte el ,hogy parlagfüvet és szemetet fognak összeszedni?
  az én általam befizett adóból milyen jogon öltözködnek, tartják fenn magukat,lgíakorlatoznak,
  egy tollvonással meg kellett volna szüntetni ,engedni sem kellett volna megalakulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgezett üdítővel zsarolták a gyártót, majd eltűntek

Kétmillió eurót követeltek zsarolók az egyik nagy üdítőital gyártó magyarországi cégétől, hogy ne… Tovább olvasom