Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem fogadták el Lázár Jánost a bizottsági ülés levezetőjének

Viharos körülmények között, egy óra alatt véget ért az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, illetve Honvédelmi és rendészeti bizottságának pénteki együttes ülése. A két testület ellenzéki elnökei bezárták az ülést, majd távoztak a teremből.
A tervek szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter és Petrétei József igazságügyi miniszter adtak volna tájékoztatást pénteken azokról a jelentésekről, amelyek szélsőséges csoportok szervezkedéseiről szólnak.

Az ülése elején azonban Keleti György, a honvédelmi bizottság szocialista alelnöke ügyrendi felszólalásában indítványozta, hogy ne Lázár János, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke, hanem Simicskó István, a Nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke vezesse az együttes ülést, mivel Keleti György szerint Lázár János személyesen érintett a Kossuth téri kordon két héttel ezelőtti lebontásában.

A javaslat heves ellenzéki tiltakozást váltott ki, és az indítványról végül csak a kormánypárti képviselők szavaztak, majd Simicskó István szünetet rendelt el. Ennek letelte után Lázár János közölte: a házszabály szerint a kormánypárti képviselők megzavarták az ülést, ezért az alkotmányügyi illetve a Házbizottsághoz fordul, és azok állásfoglalásáig felfüggeszti az ülést. Simicskó István szintén bezárta a nemzetbiztonsági bizottság ülését, majd a fideszes és kereszténydemokrata képviselők elhagyták a termet.

A szabad demokrata Gulyás József indítványára azonban bizottsági kereteken kívül a kormánypárti képviselők meghallgatják a két miniszter beszámolóját.

hirado.hu/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom