Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Nem hallgatja meg Rytkó Emíliát az alkotmányügyi bizottság

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti többség leszavazta Balsai István fideszes honatya indítványát, így a testület nem hallgatja meg Rytkó Emíliát, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjét.
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti többség leszavazta Balsai István fideszes honatya indítványát, így a testület nem hallgatja meg Rytkó Emíliát, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjét a Fidesz szerint elkövetett állítólagos törvénysértés kapcsán. Balsai úgy kommentálta az szavazást, hogy az "MSZP falaz Rytkó Emília nyílt törvénysértéséhez."

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatos, múlt péntek délutánig beérkezett öt kifogást a választási iroda csak hétfőn juttatta el a Legfelsőbb Bíróságnak, holott azokat Balsai szerint haladéktalanul továbbítani kellett volna.

Az ellenzéki politikus szerint az sem kifogás, hogy pénteken délután már nem volt ott senki a Legfelsőbb Bíróságnál. Balsai kijelentette: "egy ilyen beosztásban dolgozó embernek meg kellett volna találnia a megoldást."

A fideszes honatya úgy véli: Rytkó Emília ezzel a nyílt törvénysértéssel azt kockáztatja, hogy a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazások időpontja akár két hónapot is csúszhat. Balsai emlékeztetett rá, hogy a parlament idén jövő hétfőn tartja utolsó ülését, ezután csak februárban ülésezik.

Az ellenzéki honatya szerint ugyanakkor az Országgyűlésnek még így is megvan a lehetősége, hogy idén döntsön és a köztársasági elnök kezébe adja a döntést a népszavazás dátumának kiírásáról.

Olvasóink írták

  • 2. triatlonos 2007. december 12. 20:59
    „Emiliára csak rá kell nézni! Az a sugárzó tekintet mindent elárul! Ilyet legutoljára - a már fenőtt gyerekeim - ovodai ballagásán láttam!”
  • 1. peter rusz 2007. december 10. 16:03
    „Ami a lényeget illeti , az OVB-nak nagyon nagy a felelősége abban hogyan és miképp jár el. Nekem csak annyi a bajom velük, hogy minek kell a végletekig húzni az időt amikor jóformán megsem számolják az aláírásokat. Matematikai zsonglőrösködésel kiszámitották akkor mért kell sz@rakodniuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ombudsmanok a rasszizmus ellen

Elérkezett az idő, hogy a magyar társadalom felelősségteljesen gondolkodó tagjai, különösen a… Tovább olvasom