Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nem helyezték előzetesbe a vezérigazgatót és a társát sem

Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a rendőrség Kovács Pétert, a terézvárosi vagyonkezelő vezérigazgatóját. Az ügy másik érintettjét bűnsegédlettel gyanúsítják - értesült a Független Hírügynökség.
A két férfi esetében a Fővárosi Bíróság nem tartotta szükségesnek az előzetes letartóztatást, a bíró indoklása szerint a szökés, elrejtőzés vagy az eljárás meghiúsítása nem áll fennt. A bíróság a rendőrség gyanúját ettől függetlenül alaposnak tartotta. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett ugyan, de a gyanúsítottak már szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálódik, egyelőre nem árulják el, ki a másik gyanúsított. A Független Hírügynökség információ szerint ő nem a vagyonkezelő dolgozója. Úgy tudni, az értékes ingatlant a bérlő szerette volna megvásárolni az önkormányzattól, ezért 18 millió forintot ajánlottak fel a vezérigazgatónak. Információink szerint a pénz nem cserélt gazdát. Azt, hogy az ügy hogyan jutott a rendőrség tudomására, egyelőre nem tudni.

A terézvárosi vagyonkezelő igazgatóját szerda délután igazgatósági ülésről vitték el a nyomozók. Illés Zoltán, az önkormányzati tulajdonú cég fideszes igazgatósági tagja korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy egy 330 millió forint értékű Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan eladása állhat a háttérben.

Hozzátette, meglepte a vezérigazgató őrizetbe vétele, mert jó szakembernek tartotta, aki több, a kerületet is érintő ügyben pozitív szerepet játszott. Ennek ellenére bizonyos, hogy a kerület értékes ingatlanainak eladása körül évek óta vannak problémák.

Az önkormányzat zárt ülésen arról döntött csütörtökön este, hogy a cég vezetését ideiglenesen - bizonytalan időre - a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke és egy igazgatósági tagja veszi át. A terézvárosi vagyonkezelőnél korábban is voltak problémák. Az előző vezérigazgatót tavaly négy és fél évre ítélték, mert még 2003-ban a cég trezorjából 120 millió forintot vett el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemen lőttek egy gondozót egy győri gyermekközpontban

Egy 34 éves nő gázpisztollyal szemen lőtt egy dolgozót a győri gyermek-jóléti központban - szombaton… Tovább olvasom