Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Nem hozzák nyilvánosságra Gergényi válaszát

Bene László országos rendőrfőkapitány úgy döntött, nem hozzák nyilvánosságra az MTV-székház ostromáról készített bizottsági jelentésre adott BRFK-választ, mivel az annyira szakmai jellegű, hogy nem tartozik a nyilvánosságra.
Az öttagú bizottságnak az MTV-székház ostrománál végzett rendőri munkáról készített jelentését a múlt héten hozták nyilvánosságra – idézte fel a szóvivő.

A jelentést megküldték Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak is, aki megfogalmazta észrevételeit, és eljuttatta azokat az országos főkapitánynak, Bene Lászlónak.

Az országos főkapitány ezután felkérte a jelentést készítő bizottságot, hogy tekintse át a BFRK válaszát, véleményezze azt, és szakmai szempontból adjon választ, hogyan értékelhető a BRFK reakciója a jelentésben foglaltakra.

A BRFK észrevételei, illetve a bizottság válasza a BRFK észrevételeire már annyira szakmainak minősíthetők, hogy azok az országos főkapitány szerint nem tartoznak a nyilvánosságra – mondta a szóvivő, ezzel indokolva, miért nem hozzák nyilvánosságra a BRFK válaszát, illetve a bizottságét sem.

Bene László a múlt héten sajtótájékoztatóján azt mondta, ha elkészül a bizottság véleménye a BRFK észrevételeiről, egyszerre hozzák nyilvánosságra Gergényi Péter 10 oldalas válaszával. A főkapitány akkor azt is mondta, erre napokon belül sor kerülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiltelefont ad ki az Apple?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra saját mobiltelefonjait. Állítólag a… Tovább olvasom