Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Nem indult fékpróba nélkül a Citadella nemzetközi gyors

Nincs alapja annak az állításnak, hogy fékpróba nélkül indult volna el a vasúti sztrájk idején a Citadella nemzetközi gyorsvonat - közölte a Magyar Vasúti Hivatal.
A hivatal Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kérésére azután fogott vizsgálatba, hogy a sztrájkot szervező Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) olyan információkat adott, hogy több vonat - például a Citadella - fékpróba nélkül indult el a pályaudvarról.

A vasúti hivatal a vizsgálati eredmények egy részéről adott információt, a vizsgálat részletei akkor lesznek nyilvánosak, ha azokat miniszterelnök is elfogadta.

A Magyar Vasúti Hivatal négy vonat indításának körülményeit vizsgálta. A Citadella nemzetközi gyors és három másik vonat kapcsán a VDSZSZ jelzett szabálytalanságokat. A vizsgálati eredmények a Miniszterelnöki Hivatalban vannak, a részletekről annak elfogadása vagy ha szükséges, kiegészítése után tájékoztatják a közvéleményt.

A vasúti hivatal különböző ajánlásokat is megfogalmazott a vasúttársaságok számára, ezek szintén csak a részletes jelentésben szerepelnek. A hivatal négy szempontból vizsgálta a vonatindításokat: szabályosan közlekedett-e a Citadella nemzetközi gyorsvonat, illetve további három, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatóságának fennhatósága alá tartozó vonat. Megfelelő volt-e a biztonsági ellenőrzések szabályozása, a vasúttársaság vezetése el tudta-e látni a vasúti közlekedési teljes folyamata felett a megbízható, biztonságos irányítást, illetve adottak-e a független hatósági vizsgálat lehetőségei - tájékoztatott közleményében a Magyar Vasúti Hivatal.

A hivatal megállapította, nem megalapozott az információ, hogy a Citadella nemzetközi gyors fékpróba nélkül indult volna el a Déli pályaudvarról. A vasúti hivatal tájékoztatása további részletekkel a Miniszterelnöki Hivatal szolgál majd, a jelentés ellenőrzése után.

Olvasóink írták

  • 1. Feri 2008. február 12. 13:03
    „Nagyon meglepődtem volna, ha egy állami hivatal mást merészel mondani. Ki mer itt már ellentmondani nekik a nagy büdös demokráciában. Azok a bátrak már mind el lettek bocsátva, vagy ellehetetlenítve. Ezt fenemód gyorsan megvizsgálták. Érdekes, hogy a felvételi kérdések vizsgálatához több hét is kevés volt!
    Ki hisz már ezeknek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon is terjed a kokain használata

Jelentősen csökkent az elmúlt időszakban a heroinfogyasztók száma, egyre többen élnek azonban… Tovább olvasom