Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem jogerősen elítélték Princz Gábort

A Fővárosi Ítélőtábla nem jogerősen bűnösnek mondta ki hanyag kezelés vétsége miatt a Postabank volt elnök-vezérigazgatóját. Princz Gábornak 3,6 millió forintot kell büntetésként befizetnie.
Az eljárás 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult.

A Fővárosi Főügyészség 2003-ban emelt vádat a Postabank és Takarékpénztár Rt. egykori elnök-vezérigazgatója és a pénzintézet korábbi hat vezetője ellen, mert álláspontja szerint a vádlottak 1995 és 1997 között szándékosan megszegték a törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a pénzintézet tulajdonosait és a bankfelügyeletet.

A Fővárosi Bíróság 2006 júliusában első fokon felmentette a vádlottakat, de az ügyészség fellebbezésében az ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

A 2004 októberében kezdődött perben Princz Gábort egy másik, 121 millió forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is megvádolták, de a korábbi elsőfokú ítélet ez alól is felmentette.

Mivel a másodfokú ítélet a korábbi döntéssel szemben bűnösnek mondott ki négy vádlottat, az érintetteknek a hatályos jogszabály szerint fellebbezéssel élhetnek.

Olvasóink írták

 • 4. Kolompár Rómeó 2008. január 11. 09:29
  „Ilyenkor miért nincs jegybanki alapkamat kétszerese??? Milyen "igazság"szolgáltatás ez??? Rohadjon meg ez az egész ország!!! (Jó úton halad efelé).

  Ellopok 34milliárdot és megbüntetnek 3.6millióra??? Ja és majd legfelsőbb szinten újra felmentik.

  Köszönjük a "jogalkotóknak" és a végrehajtóknak.”
 • 3. Princz 2008. január 10. 13:10
  „Jaj szegenyke vajon mibol fizeti ki azt a 3,6 millát...”
 • 2. cseles 2008. január 10. 11:19
  „Na most aztán mindjárt sírva fakadok, ez nem ítélet ez maszatolás.”
 • 1. dodo 2008. január 10. 10:26
  „Középkori ítélet! Abíróság nem vette figyelembe Princz nehéz gyermekkorát, valamin súlyos emlékezetvesztését. Gondoljuk végig: hány éve már, hogy nem emlékszik, hová tűntek a milliárdok! A bíróságnak csak egy a fontos: büntetni, s nem érdekli az sem, ha hajléktalanná tesz egy jobb sorsra érdemes volt bankigazgatót!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökken tovább a tárcák létszáma

Ebben a kormányzati ciklusban nem változik a minisztériumok létszáma a költségvetési létszámadatok… Tovább olvasom