Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nem kér a kordonokból a Tarka Magyar!

Kordonok nélkül szeretnék megtartani szombati felvonulásukat a Tarka Magyar! rendezvény szervezői. Mivel csütörtökön lemondta az ellendemonstrációt a szintén vonulásra készülő Tomcat, így arra kérik a rendőrséget, hogy ne legyenek fémkerítések.
A Tarka Magyar! demonstráció szervezőinek célja az erőszak és a kirekesztés elleni békés fellépés. Pénteki közleményükben úgy fogalmaznak: "az általunk hirdetett értékekkel nem tartjuk összeegyeztethetőnek, hogy felvonulásunkra a félelemkeltő, az elmúlt időszak rossz emlékeit időző kordonok között kerüljön sor". A szervezők meglátása szerint az elmúlt időszakban hazánkban a kordonok a békés gyülekezések rendszeres kellékei lettek, ám ezt nem tudják elfogadni.

Csütörtökön az ellendemonstrációt szervező Tomcat lemondta rendezvényét, így - meglátásuk szerint - ha a kordonokra csak elővigyázatosságból van szükség, akkor a rendőrség vizsgálja felül ezt az álláspontját. A júliusi melegfelvonuláson ugyanis a fémkerítések agressziót eredményeztek, ráadásul a teljes útvonal melletti felállításuk - becsléseik szerint - több millió forintos költséggel jár. A demonstráció célja ráadásul az erőszakmentesség és a kirekesztés elleni fellépés és rendkívül sajnálatos lenne, ha Magyarországon ezért csak "ketrecek közé szorítva lehetne felvonulni".

A szervezők azt kérik, hogy amennyiben a rendőrségnek olyan információja van, amely a kordonok felállítását valóban szükségessé teszi, azt ossza meg velük is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a Független Hírügynökség kérdésére annyit mondtak, hogy péntek délelőtt sajtótájékoztatón tájékoztatnak majd a demonstrációról és a biztosításról.

A szervezők - honlapjuk szerint - százezres tömeget várnak a szombati, Erőszakmentesség Világnapjához kapcsolódóan meghirdetett békés vonulásra az Andrássy útra és a Hősök terére. A demonstráció nyilatkozatát már aláírta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor a Fidesz elnöke is, a szervezők szerint az összes parlamenti párt vezetője csatlakozik a civilek kezdeményezéséhez.

Olvasóink írták

 • 4. brave 2008. október 03. 19:10
  „ők nem kérnek a kordonból ,mi pedig belőlük!menjen csak a sok marha ,van belőlük elég!”
 • 3. bonjovi44 2008. október 02. 23:44
  „Jó nagy marhák.Nevetségesek:buzik,komcsik,pedofilok,cigók......,nemzetünk büszkeségei.”
 • 2. abetyármindenit 2008. október 02. 22:55
  „Magyar Anna vezeti az erőszakmentesség felvonulást !”
 • 1. szkíta 2008. október 02. 14:20
  „Tarka Marhák!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos ülést tart az Országgyűlés

Szerdán megkezdődik az Országgyűlésben az adótörvények vitája, kedden pedig az a politikai vitanap… Tovább olvasom