Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Nem készül statisztika a hit- és erkölcstan oktatásról

A fenntartó nem névsorokat kap az iskolától, sőt az adatszolgáltatásnak az sem célja, hogy kimutassa, milyen felekezetek milyen létszámmal szerveztek hit- és erkölcstancsoportot.
Semmiféle "adatbázis" és statisztika nem készül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban vagy a szakállamtitkárságon arról, hogy a kisdiákok közül ki melyik felekezet által szervezett hit- és erkölcstanórára jár - írja a Magyar Hírlap.

A lap keddi száma szerint a köznevelési államtitkárság megkeresésükre hangsúlyozta, hogy "a fenntartó nem névsorokat kap az iskolától, sőt az adatszolgáltatásnak az sem célja, hogy kimutassa, milyen felekezetek milyen létszámmal szerveztek hit- és erkölcstancsoportot". A fenntartónak csak az releváns adat, hogy hány csoport jött létre, mekkora létszámmal. Adatvédelmi célokat szolgál az is, hogy a tanulók bizonyítványában erkölcstan/hit- és erkölcstan néven szerepel majd az új tantárgy.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a kötelező hit- és erkölcstan bevezetése, illetve a szeptembertől felmenő rendszerben induló tantárgy finanszírozása kapcsán indult egyeztetésekről a lapnak azt mondta: észrevételeiket, felvetéseiket eljuttatták az Emberi Erőforrások Minisztériumába, s várják a folytatást.

A tárca és az egyházak képviselői legutóbb csütörtökön találkoztak, megegyezés egyelőre nem született. Gáncs Péter szerint a kormányzat részéről elhangzott, amennyiben Magyarország kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, az kedvezően érinti a pedagóguséletpálya-modell bevezetését, ez pedig a hitoktatás finanszírozására is hatással lehet, mert "minden mindennel összefügg".

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2013. június 25. 12:26
    „Az erkölcstan órát pedig ott a Parlamentben kéne elkezdeni ..mert ott ez a fogalom ISMERETLEN !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséget hoz a településeknek a szemétszállítás

A Magyar Nemzet szerint részben az önkormányzatok fizethetik meg a szemétszállításban július 1-jén… Tovább olvasom