Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem kívánják kifizetni a kártérítést a kartellező cégek

Nem kívánják kifizetni a kartellező sztrádaépítő cégek a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. összesen 32 milliárd forintos kártérítési igényét. Ezt azzal indokolják, hogy vitatják az igény jogosságát.
A NIF Zrt. összesen 32 milliárd forintot követel a Strabagtól, a Betonúttól, a Hídépítőtől, a Debúttól és az Egerúttól. A kárigényt a NIF által megbízott ügyvédi iroda az öt cég között olyan arányban osztotta, ahogyan a versenyhivatali bírságból részesednek. A vállalatoknak a szeptember 21-i ügyvédi levél szerint annak kézhezvételétől számított 15 napon belül átutalással kellett volna fizetniük, ellenkező esetben polgári peres úton érvényesítik a követelést.

A kárigényt a NIF által megbízott ügyvédi iroda az öt építő cég között olyan arányban osztotta fel, ahogyan a versenyhivatali bírságból is részesednek. Ezt a módszert azonban szakmai körökben furcsállják, hiszen minden vizsgálat nélkül azt feltételezik, hogy minden vállalat azonos profittal dolgozik.

A sztrádacég által megbízott ügyvédi irodánál is kétségesnek tartják, hogy a kilátásba helyezett per esetén a bíróság elfogadná azt az érvelést, hogy minden társaság azonos haszonkulccsal dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlánné

– Gyerekek – kérdi az osztálytól a tanító néni –, ki tudná megmondani, hogy hívják… Tovább olvasom