Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Nem lenne sztrájk, ha Szili Katalin javaslatát elfogadnák

Ha a kormány elfogadja Szili Katalin házelnök javaslatát, és februárra halasztják az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat zárószavazását, akkor a LIGA hajlandó felfüggeszteni a hétfőre meghirdetett országos sztrájkot - mondta Gaskó István, a LIGA elnöke. A kormány azonban nem hajlik erre.
A szakszervezeti szövetség pénteken is tárgyal a kormánnyal, de ha szombat délig nincs megegyezés, akkor már nem lehet lefújni a 17-ei országos sztrájkot - közölte a LIGA elnöke. Gaskó István elmondta: országos sztrájkbizottságot alakítottak, amely a LIGA Benczúr utcai központjából fogja irányítani a hétfői munkabeszüntetéseket.

A szövetség kongresszusa arra is felhatalmazta az elnökséget, hogy vessen be minden lehetséges jogi eszközt annak érdekében, hogy ne lépjen életbe az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezet. Gaskó István ennél többet nem árult el. Mint mondta, hétfőn közlik, hogy milyen jogi lépések jöhetnek szóba.

***

A kormány álláspontja változatlan, nem kívánja elhalasztani az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat hétfői zárószavazását - reagált Budai Bernadett, kormányszóvivő a LIGA szakszervezetek elnökének pénteki sajtótájékoztatójára. Gaskó István azt mondta, hogy ha a kormány elfogadja Szili Katalin házelnök javaslatát, és februárra halasztják az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat zárószavazását, akkor a LIGA hajlandó felfüggeszteni a hétfőre meghirdetett országos sztrájkot.

A kormány továbbra is azt tartja szem előtt, hogy 2008. január elsejétől és várhatóan nyár közepétől meg tudják kezdeni a tényleges működést - mondta a kormányszóvivő.

A LIGA akciójához csatlakozott többek között a MAGOSZ, a BKV néhány ágazati szakszervezte, a Munkácstanácsok , a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezte és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgálat Szakszervezte, a Pedagógosok Demokratikus Szakszerevete, az EDDSZ és a Magyar Orvosok Szövetsége.

Olvasóink írták

 • 4. triatlonos 2007. december 15. 09:56
  „Szilin valóban nehéz eligazodni, vagy felébredt a lelkiismerete, vagy besokalt attól amit a csapatában látott-hallott, és a Parlamentben tapasztalt, vagy csak késziti elő a jövőjét. Ha korrekt, akkor a szavazást nem ő vezeti, és nemmel szavaz, de szerintem nem igy lesz.”
 • 3. Kolompár Rómeó 2007. december 15. 09:40
  „A nem túl nagy szellemi háttérrel megáldott Szili be van tojva, hogy megbuknak és akkor ki fogja neki a lakhatást és az utazást fizetni mindammellett, hogy ingyen lakik és utazik.”
 • 2. defoe 2007. december 14. 20:06
  „Azt hiszem,Grasko fél! Félti a jol tejelő beosztását.”
 • 1. LLL 2007. december 14. 16:58
  „Már jó lenne megegyezni, elfogadhatnák Szili Katalin javaslatát. Már elég a sztrájkból, mert az embereknek a munka kiesése keresetkiesést is jelent. Nem tud mindenki bemenni dolgozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

650 millió áfacsalást leplezett le a vám- és pénzügyőrség

650 millió forintos áfacsalási ügynek járt a végére a vám- és pénzügyőrség kedden - erről rendkívüli… Tovább olvasom