Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem lesz több a bírság magán-trafipax esetén

Nem lesz drágább a bírság, ha nem a rendőrök, hanem magáncég fotózza le a gyorshajtót - jelentette be Komáromi Endre, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerdán.
Minden ilyen adatot a rendőrség fog feldolgozni, és ők szabják ki a bírságot is, pontosan annyit, amennyit a törvény előír. A magáncégek kiadásait állami forrásokból fedezik, ennek részleteit egy kormányrendelet fogja meghatározni - közölte Komáromi Endre.

Az ezredes szerint a májustól érvényes, szigorúbb pénzbírságoknak már az év végére, jövő év elejére hatása lehet a közlekedési morálra. Komáromi Endre a szigorításokkal kapcsolatban elmondta, hogy több helyen is felülvizsgálják majd az elavult sebességkorlátozó táblákat.

Az önkormányzatok, magáncégek által működtethető trafipaxokról várhatóan még januárban dönt a kormány.

Olvasóink írták

 • 2. T._D. 2008. január 21. 18:42
  „Szép!! Ezek szerint Győrből Szfehérvárra az út már biztos 2 óráig fog tartani,ha betartom a seb. korlátozásokat,pl főút 40 km/h
  pedig csak 70 km.
  Ez a szép!!!!”
 • 1. Cseter János 2008. január 09. 11:06
  „Mi van? Kimeríthetetlen e kormány népnyúzási ötlettárháza?
  Lehet, hogy erre is egyre több a haver? Vagy már nem kötelező a rendőröknek a pártba belépni? Már, akár melyik maffiózó is jó lesz besúgónak? Lényeg, hogy a vizit dij osztó autómaták után a trafipaxok is elkeljenek? Üzlet az üzlet, ha jó pénz hoz e kormánynak?
  Minek, akkor a rendőrség, ha már mindenki minenki ellen tehet feljelentést, ha jól megfizetik? Akkor ma már elég egy büntetést megtállapító magán cég is! Csicskások meg már vannak a pénz behajtásra bőven!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László 1956-os emlékművet avat

Sólyom László köztársasági elnök avatja fel Brusznyai Árpád 1956-os mártír emlékművét ma délután… Tovább olvasom