Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Nem lett főbíró Baka András - 108 nem szavazat

Nem a főbírójelöltnek, hanem Sólyom László köztársasági elnöknek szólt az elutasítás hétfőn a parlamentben, az államfőnek új jelöltet kell állítania - mondta Dávid Ibolya.

Nem a főbírójelöltnek, hanem Sólyom László köztársasági elnöknek szólt az elutasítás hétfőn a parlamentben, az államfőnek új jelöltet kell állítania - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-nek, azt követően, hogy a parlament immár másodszor nem választotta meg Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének. "Ez a szavazati arány menthetetlen. A köztársasági elnök kapott egy jelzést, hogy vegye komolyan a magyar Országgyűlést. Ez az üzenet már nem Baka Andrásnak szól, hanem a Magyar Köztársaság elnökének" - mondta Dávid Ibolya.

Az államfőnek gyorsan, még a nyári szünet előtt új jelöltet kellene állítania, mert a jelenlegi helyzet veszélyezteti az igazságszolgáltatás működését - tette hozzá.

Baka Andrást hétfői ülésén másodjára sem szavazta meg az Országgyűlés, a szükséges 257 helyett 184-en szavaztak igennel, és 108-an utasították el az államfő jelöltjét. A Fidesz-KDNP tiltakozása jeléül kivonult a plenáris ülésről, az MSZP kérésére pedig összehívták a házbizottság rendkívüli ülését, amelynek idejére szünetet rendeltek el. Baka Andrást, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi magyar bíráját Sólyom László már 2008 májusában jelölte erre a posztra, a jelölt akkor sem kapta meg a megválasztásához szükséges kétharmados parlamenti támogatást. Sólyom László ezután kétszer is jelölte Havasiné Orbán Máriát, a Győri ítélőtábla elnökét, ám a jelölt sem 2008 decemberében, sem idén márciusban nem kapta meg a szükséges támogatást, így jelenleg a LB egyik kollégiumvezetője áll a Legfelsőbb Bíróság élén, mivel a szervezet korábbi elnökének, Lomnici Zoltánnak 2008 júniusában lejárt a mandátuma.

Szili: Szomorú, ami történt

Szili Katalin szomorúnak tartja, hogy az Országgyűlés nem választotta meg Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének, annak ellenére, hogy a két nagy frakció támogatásáról biztosította a jelöltet. Az Országgyűlés elnöke erről a házbizottság hétfői rendkívüli ülése után beszélt újságíróknak.

Mint mondta, Sólyom László "kezében van a lehetőség" arra, mikor jelöl újra főbírót. Ha újra jelöl, azt követően van lehetőségük arra, hogy valamilyen megoldással visszenyerhető a szavahihetőségük - hangoztatta.

Szili Katalin szerint a jelölés után újra egyeztethetnek a frakciók arról is, hogy nyílt vagy titkos szavazás legyen a főbírójelöltről. Emlékeztetett arra: ez a vita a délelőtti rendkívüli házbizottsági ülésen is lezajlott, amikor a szocialisták kérték a nyílt szavazást, de a többi frakció nem támogatta a házszabálytól eltérést. Szili Katalin kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a házszabály nem ad lehetőséget arra, hogy hétfőn újra szavazzanak a főbírójelöltről. A házbizottság rendkívüli ülését az MSZP kezdeményezte, miután az Országgyűlés nem választotta meg Baka Andrást főbírónak. Mesterházy Attila a kezdeményezést azzal indokolta, hogy "kiderüljön, ki hazudik ebben a Házban" és a Fidesz adjon lehetőséget arra, hogy nyílt - gombnyomásos - szavazással döntsenek a főbírójelöltről.Határozatképes maradt a parlament hétfőn, miután a Fidesz-KDNP frakciószövetség kivonult a határozathozatalokról.

Az ülésteremben 193 képviselő volt jelen, amikor az elnöklő Mandur László a határozatképességről szavaztatott; ez 50,1 százalékos többséget jelent, amellyel éppen megvolt a határozatképesség. Ezután még további képviselők érkeztek a terembe, így a határozathozatalokkal folytatódott az ülés.

A Fidesz-KDNP frakció hétfőn tiltakozása jeléül vonult ki a plenáris ülésről, miután a parlament nem választotta meg Baka Andrást főbírónak. A jelölt megválasztásához kétharmados többség kellett volna, Baka András 184 igen és 108 nem szavazatot kapott.

Baka Andrást, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi magyar bíráját Sólyom László már 2008 májusában jelölte erre a posztra, a jelölt akkor sem kapta meg a megválasztásához szükséges kétharmados parlamenti támogatást.

MSZP: ismét szavazzon az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről

MSZP azt javasolja, hogy a házszabálytól eltérve ismét szavazzon az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről - mondta Tóbiás József frakcióigazgató hétfőn Budapesten újságíróknak.
"Bizton állítom, hogy igennel szavaztak a szocialista képviselők" - közölte a politikus kérdésre válaszolva.
Tóbiás József elmondta, azért kezdeményezték a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását, mert készek vagy még most hétfőn, vagy jövő héten hétfőn nyílt szavazáson dönteni a főbírójelöltről.
Ezt a házszabály lehetővé teszi - hangsúlyozta.

Hétfőn második alkalommal sem választotta meg főbírónak Baka Andrást a parlament. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi magyar bíráját Sólyom László már 2008 májusában jelölte erre a posztra, a jelölt akkor sem kapta meg a megválasztásához szükséges kétharmados parlamenti támogatást.

A választás végeredményének napvilágra kerülését követően a Fidesz és a KDNP képviselői kivonultak az ülésteremből. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a kivonulás előtt szót kért, és azt mondta, hogy ezen körülmények között a Fidesz-KDNP frakciószövetség a nap folyamán nem vesz részt a határozathozatalokban, mert tiltakozásuk jeléül nem kívánnak részt venni a további munkában.

Fidesz: Hazudtak a szocialisták

Hazudtak a szocialisták, nem szavazták meg Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének - jelentette ki Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn, az eredménytelen szavazás után. Répássy Róbert példátlannak és felháborítónak nevezte, hogy a szocialisták negyedszerre utasították el Sólyom László köztársasági elnök főbírójelöltjét. Negyedszer bizonyosodott be, hogy a szocialisták az igazságszolgáltatás függetlenségét kockára teszik a pártérdekeik miatt. Azt kell, hogy gondoljuk, hogy ez már a köztársasági elnök elleni személyes támadás - tette hozzá a fideszes politikus.

Sólyom: mi értelme van újra jelölni?

Meg kell gondolni, mi értelme van újra jelölni főbírót egy ilyen parlamentnek - mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn újságíróknak, miután a Ház 184 igen és 108 nem ellenében nem szavazta meg az államfő jelöltjét, Baka Andrást főbírónak.

Meglepő és váratlan eredményt hozott a parlamenti szavazás, és miután titkos szavazás volt, ezért soha nem is lehet majd hitelt érdemlően megtudni, mi történt - fogalmazott Sólyom László.

Kiemelte: mind a két nagy párt parlamenti frakciója támogatásáról biztosította a jelöltet, ezek után a 108 nem szavazat azt mutatja, hogy valaki nem mondott igazat.

Fidesz: kaptak-e Magyarországon uniós forrást az offshore cégek?

Ékes József (Fidesz) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy vajon kaptak-e és kaphattak-e Magyarországon uniós forrást az offshore cégek? Bajnai Gordon válaszában közölte: Magyarországon offshore társaság nem kaphat közvetlen módon támogatást.

Ékes József (Fidesz) úgy fogalmazott: azok ellen a magyar vállalkozók ellen, akik Felvidéken alapítottak céget, egyfajta hajsza indult meg. Hozzátette: az offshore cégekkel szemben azonban egyfajta védekezés tapasztalható a kormány részéről.

Bajnai Gordon miniszterelnök úgy válaszolt: Magyarországon csak magyarországi bejegyzésű társaság, vagy magyarországi telephellyel rendelkező uniós társaság juthat EU-s forráshoz. Offshore társaság Magyarországon nem kaphat közvetlen módon támogatást - tette hozzá.

Mint mondta, azt azonban tapasztalja, hogy számos olyan magyar társaság van, melynek tulajdonosi körében fellelhetőek offshore társaságok.

Fidesz: vissza kell vonni a vagyonadó-javaslatot!

Tállai András (Fidesz) érthetetlennek nevezte, hogy a kormány miért ragaszkodik a vagyonadó bevezetéséhez, mert mint mondta, a közvélemény teljesen elutasítja azt. Kiemelte: a javaslat a költségvetés egyensúlyát sem fogja javítani.

Feltette a kérdést: ki akarja bevezetni a vagyonadót? "Az IMF erőlteti rá az országra ezt az új, igazságtalan adónemet?" - kérdezte.
Kijelentette: a vagyonadó tervezetét vissza kell vonni.
Bajnai Gordon úgy válaszolt: a vagyonadó a kormány válságkezelő tervében szerepel, a kormány szándéka az, hogy legyen vagyonadó. Az IMF csak tudomásul vette a kormány programját - tette hozzá.
Közölte: a lakosság többsége úgy gondolja, hogy a vagyonadó igazságos döntés. Elmondta, hogy a vagyonadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatról még egyeztetés van a kormány és a szocialista frakció között.

KDNP: az egészségügy összeomlásához vezethet a szakdolgozói létszám csökkenése

Puskás Tivadar (KDNP) azt emelte ki: 2010-től új rendelet szabályozza a nyugdíj melletti munkát. Lényege, hogy a nyugdíjkorhatár elérése előtti öregségi nyugdíjakat szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas nem töltötte be a 62. életévét, és ha a minimálbérnél nagyobb a fizetése.
Ez a rendelet még inkább súlyosbítja a szakdolgozói hiányt az egészségügyi intézményekben, hiszen, mint mondta, számos szakdolgozó nyugdíj mellett dolgozik. Az egészségügy összeomlásához vezethet a szakdolgozói létszám csökkenése - jelentette ki.
Székely Tamás egészségügyi miniszter közölte: vannak olyan kórházak, ahol nem foglalkoztatnak nyugdíjas korú szakdolgozókat.
Kiemelte: az intézmények többletforrásokat kapnak azért, hogy szakdolgozókat, orvosokat tudjanak foglalkoztatni.

MSZP: az EU-nak el kellene törölnie a 2007-2013-as időszak társfinanszírozási kötelezettségét

Perjési Klára (MSZP) az Új Magyarország Fejlesztési Programról beszélt, mely, mint mondta, jelentős forrásokat pumpál a magyar gazdaságba.
Azt mondta: jelentős segítséget jelentene az unió tagországainak, így Magyarországnak is, ha az EU eltörölné a 2007-2013-as időszak társfinanszírozási kötelezettségét.
Varjú László államtitkár úgy válaszolt: a 2007-2013-as időszakban az EU strukturális és kohéziós támogatásaihoz a tagállamok által kötelezően biztosítandó nemzeti társfinanszírozás minimális mértékét közösségi jogszabály rögzíti.

Nagy Imrére emlékeztek

Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai húsz évvel korábbi újratemetésére, illetve a szovjet katonák 18 évvel ezelőtti kivonulására emlékezett hétfőn a parlament.

Szili Katalin beszédében azt emelte ki, hogy húsz évvel ezelőtt, június 16-án a nemzeti gyász és megemlékezés évfordulóján temették újra Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai földi maradványait. Szavai szerint az újratemetés az egyik szimbolikus lépés volt a nemzeti függetlenség és szabadság visszanyerése felé vezető úton, hogy aztán 1991. június 19-én, 18 évvel ezelőtt az utolsó szovjet katona is elhagyja Magyarországot.

A házelnök az újratemetésről azt mondta, amikor a Hősök terén két évtizeddel korábban felállított ravatalok előtti gyászszertartáson csaknem kétszázezren búcsúztak a mártíroktól, megtört "a hallgatás, az elhallgatás csendje", erkölcsi és politikai ítéletet lehetett alkotni a rendszerről. Hozzátette, a sírok felkutatása civil kezdeményezésre történt, de az újratemetés néhány hét alatt a rendszerváltás követelésének demonstrációjává vált.

Szili Katalin azt mondta, végre nevén lehetett nevezni a dolgokat, a diktatúra diktatúra lett, a forradalom pedig forradalom. Úgy fogalmazott, miközben a mártírok teste megcsúfolva, kátránypapírba csavarva, arccal lefelé hevert az ideiglenes sírokban, a vérük árán stabilizált politikai rendszert kezdett bomlásnak indulni.

Szili Katalin kijelentette, hogy a mártíroknak húsz évvel ezelőtt megadott végtisztesség napján az elmúlt rendszert is eltemették. Hozzátette, nyilvánvalóvá vált, az igazságot néhány lapát föld nem rejtheti el.

Kijelentette, megszületett az új konszenzus, amely Nagy Imre és társai áldozatára és 1956 igazságára alapult.

Az egykori miniszterelnököt méltatva azt mondta, Nagy Imre személyisége, erkölcsi helytállása, államférfiúi magatartása elválaszthatatlan az 1956-os forradalomtól és szabadságharctól, a demokrácia és a nemzeti függetlenség eszméjétől.

A mártír miniszterelnököt igazi államférfinek nevezte, aki - megértve a történelem szavát - korábbi meggyőződéseit is képes volt felülvizsgálni, s aki egyetlen általános értéket követett, a magyar nép boldogulásának elősegítését. Márai Sándort idézve a házelnök azt mondta, "mindig új élet lesz a vérből", de már valamennyiünk felelőssége, hogy milyen élet.

Szili Katalin végül arról beszélt, hogy a zsarnokságtól és a külső elnyomástól megszabadult Magyarország jelképe lett 1989. június 16-a és 1991. június 19-e. Kijelentette, a történelem viszont azt tanítja, a szabadság nem egy feltétlen, örök adottság, hanem olyan érték, amelyet mindennap meg kell védeni, amelyért nap mint nap meg kell küzdeni.

Napirend

A képviselők a kérdések után, de még a határozathozatalok előtt szavaznak a Legfelsőbb Bíróság új elnökéről. A köztársasági elnök erre a posztra Baka Andrást jelölte, akit tavaly is javasolt már főbírónak, de akkor nem kapott bizalmat az Országgyűléstől. Sólyom László legutóbbi jelöltje Havasiné Orbán Mária volt erre a posztra, de ő sem kapta meg a képviselők legalább kétharmadának "igen" szavazatát.

A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek védelmével kapcsolatos törvénymódosítások között szerepel az a javaslat, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogot kapnának olyan lakásokra, amelyeket el akarnak árverezni a tulajdonos bedőlt hitele miatt. Az előterjesztés szerint a tulajdonosok lehetőséget kapnának arra, hogy béreljék az ingatlant. A program szeptembertől indulna, ha megszavazzák a képviselők - a javaslatban 60 napot jelöltek meg a településeknek a felkészüléshez.

Hétfőn lesz a zárószavazása a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről és az elektronikus tértivevényről szóló törvénynek, amit május 11-én fogadtak el a képviselők, de a köztársasági elnök nem írta alá, visszaküldte megfontolásra. Sólyom László indoklása szerint a jogszabály nem volt összhangban több, ugyanerre a témára vonatkozó törvényjavaslattal, és eljárásjogi szempontból sem volt kellően kidolgozott, bár az alapvető céljával egyetértett.

Szintén hétfőn szavaznak a képviselők a polgári perrendtartásról szóló törvény módosításáról, amellyel a vállalkozások közötti jogviták gyorsabb elbírálását szeretné segíteni a kormány. Elsősorban olyan jogszabályok korrigálására törekszenek, amelyek most lehetőséget adnak egy-egy per elhúzására. Emellett az elektronikus ügyintézés lehetőségeit is szélesítenék, hogy ezzel is felgyorsítsanak bizonyos bírósági eljárásokat. A csomagban a javaslatok között szerepel például az, hogy a keresetlevelekben telefonszámot, faxszámot és e-mail címet is fel kell majd tüntetni. Bizonyos esetekben pedig bírósági titkár vagy bírósági ügyintéző is eljárhatna, peres eljárás menetrendjéről viszont nem dönthetnének, és olyan határozatot sem hozhatnának, amely ellen már nem lehet fellebbezni. Bevezetnék azt is, hogy a bíróság bizonyos kérdésekben telefonon, faxon vagy e-mail-en is egyeztethetne az adott ügy szereplőivel.

Szavaz az Országgyűlés hétfőn arról is, vizsgálja-e külön bizottság a Soros Found Management LLC nevű társaság magyarországi pénzügyi tevékenységét. Erről a fideszes Ágh Péter nyújtott be korábban önálló indítványt, amely szerint ez a cég áll az OTP elleni, tavaly október támadás mögött a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vizsgálata alapján. Ebben az időszakban a forintot is összehangolt támadás érte, a spekuláció miatt a magyar fizetőeszköz sokat gyengült. A vizsgálóbizottság egyebek mellett arra keresné a választ, kinek a megbízásából járt el a Soros Found Management LLC, illetve fel lehet-e lépni valahogy az OTP kisrészvényesei nevében, hogy a cég megtérítse a kárukat.

Az Országgyűlés ezen a héten egynapos ülést tart. Az előbbi napirendi pontok mellett hétfőn lesz a parlamentben a vagyonadóról valamint a képviselői juttatások és kedvezmények megszüntetéséről szóló javaslatok részletes vitája. Utóbbi az MSZP-s Göndör István előterjesztése, amelyet azután nyújtott be, hogy az Országgyűlés elrendelte a képviselők költségtérítéséről szóló népszavazást, egy magánszemély, Seres Mária kezdeményezése alapján.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Tornádó 2009. június 16. 09:38
  „Tisztelt Délmagyar! Hogyan döntött tegnap az Országgyűlés a lakáshitelesek segítéséről?
  A cikknek "lába kélt", eltűnt, felszívódott!
  Az első hozzászólásokat onnan átemelték ide! Teljesen összekevertek mindent!”
 • 46. dodó 2009. június 15. 21:18
  „Sólyom László, mint a köztársaság főcelebje rájöhetne, hogy ez tényleg csak színjáték, és ő csak a főbábu. Erős vezetésre lenne szükség, langyos madarak helyett.”
 • 45. Tornádó 2009. június 15. 19:03
  „Ezért fizetjük őket ?”
 • 44. Tornádó 2009. június 15. 19:02
  „Jó időtöltés és időhúzás az mszp-nek, semmibe veszik a törvényeket, a köztársasági elnököt, a választópolgárokat...kihagytam valakit, vagy valamit?”
 • 43. cselac 2009. június 15. 18:58
  „Mivaaan? Mit mondott Dávid? Miről beszél? Mit képzel magáról ez a felkapaszkodott luvnya? A nők iránti tiszteletem megakadályoz, hogy további jelzőket mondjak róla...de akkor ezek szerint a mű-MDF tuti, hogy nem szavazott igennel. A vén kurv...<moderálva magam által>”
 • 42. flexnakearanka 2009. június 15. 18:49
  „Nem ártana most már mindegyikre egy hazugságvizsgálót rákötni.”
 • 41. flexnakearanka 2009. június 15. 18:49
  „A tvben azt mondták 54 szavazat érvénytelen volt! Ott mindenki hazudik?”
 • 40. Power 2009. június 15. 18:44
  „Ja kérem, ha a magyar adófizetők pénzét is ellopják....válságkezelést?”
 • 39. Lúdasmatyi 2009. június 15. 18:21
  „Jaaaa,hazudik az mszp?Ki gondolta volna erről a" feddhetettlen,úriemberekből álló "pártról?Ilyen csak nállunk fordulhat elő,mert még mindig sokan vannak akiknek lehet akácfát hasogatni a hátukon!”
 • 38. cselac 2009. június 15. 18:16
  „Lóg a ritmus, úgy látszik, te javíthatatlan provokátor maradsz. Miért nem jelentkezel kormányszóvivőnek? Van tehetséged a félinformációhoz és a ferdítéshez: Mesterházy játszotta az agyát, nagyon jól tudta, hogy a név szerinti szavazás házszabályellenes lenne. Ez most cumi. Mint ahogy az egész kutyakomédia is az.”
 • 37. Áki 2009. június 15. 17:54
  „4 éve vettem fel lakáshitelt. Minden bankos azt mondta hogy ők nem tudják megmondani melyik hitelt vegyem fel. (forint vagy CHF alapú) Ők csak elmondják hogy melyik hitel milyen. Dönteni nekem kell. Ez nekem gyanús volt, így a forint alapú mellett döntöttem, gondoltam abba nem lehet olyan nagyot bukni. Ismerőseim lenéztek, meg lehülyéztek hogy forint alapút vettem fel.

  Ma nem fáj a fejem hogy emelkedik-e a törlesztő részlet, meg hogy mennyi a CHF-HUF árfolyam, nem úgy mint az ismerőseimnek.”
 • 36. flexsnake 2009. június 15. 17:43
  „még kisbíró sem lett? jaj”
 • 35. Logaritmus 2009. június 15. 17:41
  „Ami kimaradt a hírekből:

  "Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője azt mondta: szégyen, amit a Fidesz-frakció tesz, "ekkora hazugságot régen nem látott a Ház". Mesterházy arra utalt, hogy az MSZP által kezdeményezett nyílt szavazást a Fidesz utasította el."”
 • 34. cselac 2009. június 15. 17:27
  „T. Köztársasági Elnök Úr!

  Ugye nem lepődött meg a parlament szavahihetőségén? Ilyen esetben mi a további teendő? Mintha nem működne a dolog...nincs véletlenül ötlete? Hogyan tovább???

  Pozícióhajhász hazug utolsó banda! Takarodjon az összes!”
 • 33. Tornádó 2009. június 15. 15:00
  „32. hozzászólás Lencsi80 2009.06.15. 14:52
  Igazságtalanok lennénk, ha a valutaárfolyamból származó törlesztőrészlet-növekedésért kizárólag a hitel felvevőjét hibáztatnánk.”
 • 32. Lencsi80 2009. június 15. 14:52
  „620829

  Én nem azt várom, hogy valaki szavatolja a garanciát a hitelekre, hanem megfelelő tájékoztatást szerettem volna kapni. Mert ugyan diplomás vagyok, és eléggé tájékozott bizonyos területeken, de ez nem az a terület. A banki "szakértők" véleményét meghallgatva jutottam a döntésemre, hogy ne forintban, hanem frankban vegyem fel. a hitelt. Félrevezettek? Buta voltam, hogy olyanhoz fordultam, aki elvileg jobban ért a dologhoz? Nem tudom...
  Mindenesetre továbbra sem célszerű összekeverni a luxushiteleseket velünk, akik csak lakni szerettek volna valahol. Itt jegyezném meg, hogy a lakásom 38 m2-es, mert úgy véltem, ennyit bír a büdzsé. Nem hinném, hogy nagyravágyó voltam. Pótfedezet, adóstárs nincs. Ha bukok, csak én bukjak. És hidd el, sokan vannak még így ezzel.”
 • 31. Tornádó 2009. június 15. 14:50
  „30. hozzászólás 620829 2009.06.15. 14:43
  "az államnak semmi köze az ilyen ügylethez" - nem az üzlethez van köze, a valuta árfolyamhoz van köze, ami most a problémát okozza.”
 • 30. 620829 2009. június 15. 14:43
  „a hitel üzlet...van vevő és eladó..és ugye üzletben nincs barátság!...az államnak semmi köze az ilyen ügylethez, hiszen elvileg szabadversenyes kapitalizmus van .....és nem protekcionista(hogy az állam bármi t is meghatározhasson!!!).....a hitel kiszolgáltatottság-persze- a létét vagy nemlétét lehet eldönteni, ha már a döntés megszületett utána bármi is történhet!...viselni kell a kockázatot...és bizony sokszor meg is kell a tanulópénzt fizetni!”
 • 29. Tornádó 2009. június 15. 14:30
  „26. hozzászólás Logaritmus 2009.06.15. 14:19
  Attól függ, hogy mekkora összegre és milyen törlesztési idővel vette fel. Mindennek meg van a maga kockázata.
  Három felelős van, akiknek kockázatot kellene vállalniuk:
  1. A hitelt felvevő
  2. Az állam
  3. A hitelező bank”
 • 28. 620829 2009. június 15. 14:25
  „LENCSI80!
  ÉN NEM VAGYOK TÖKÉLETES DE:
  nagyon sokan vettek autót...megy vele évi 1-2000-t itt helyben....és most tizezrével nem tudják fizetni...ami Veled történt az nagyon sajnálatos,engem 5 éve rákkal mütöttek ...de a lényeg nem változik....úgy gondoltam előre, ha velem bármi is lesz , a csaláűdom ezért nem szívhat.....olyan bankost nem találsz, aki szavatol neked bármilyen árfolyamgaranciát......a nagyjaink húzták fel az eurót 230-ra és ők nyomták le 320-ra.....én nagyon sok pénzt nyertem tözsdén yen-nel......és az állam pénzével még jiobban lehet keresni...ezt nem szabad elfeledni!!!!!!!!!.....nem könnyű átlátni az árfolyammozgásokat, de a trendeket lehet látni és aki a maci és a bikatrendet roszkor cseréli fel, az vagy nagyon sokat bukik, vagy vár egy-két évet, hogy pénzénél legyen!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cseh szociáldemokratákat is aggasztja a Jobbik követelése

Szegedi Csanád Jobbik-alelnök azt mondta, pártjának elsődleges céljai közt szerepel a trianoni… Tovább olvasom