Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Nem megfelelő a ferihegyi repülőtér biztonsági rendszere

Nem megfelelő a ferihegyi repülőtér biztonsági rendszere. Ezt az Európai Unió vizsgálóbizottsága állapította meg másfél hónappal ezelőtt. Az inkognitóban érkező ellenőrök a biztonsági rendszer legkényesebb pontjain, a csomagok átvizsgálásánál és a beengedő kapuknál is találtak szabálytalanságokat.
Nem megfelelő a ferihegyi repülőtér biztonsági rendszere. Ezt az Európai Unió vizsgálóbizottsága állapította meg másfél hónappal ezelőtt. Az inkognitóban érkező ellenőrök a biztonsági rendszer legkényesebb pontjain, a csomagok átvizsgálásánál és a beengedő kapuknál is találtak szabálytalanságokat. A Nemzetbiztonsági Hivatal már korábban jelezte a hiányosságokat, de a repülőteret üzemeltető cég ezt nem vette figyelembe.

Június 26. és 30. között az Európai Bizottság polgári repülőtereket ellenőrző vizsgálóbizottsága a ferihegyi légikikötő biztonságát tesztelte. A szakemberek a biztonsági rendszer legkényesebb pontjain, a csomagok átvizsgálásánál és a beengedő kapuknál is talált hiányosságokat.

Az ellenőrök a jelentésükben, amit az unió összes tagországának megküldtek, azt írták, hogy "Ferihegyen az ellenőrzés időpontjában nem volt megfelelő a biztonsági rendszer."

A nemzetközi vizsgálóbizottság által szóvá tett hiányosságokat a Nemzetbiztonsági Hivatal már korábban észlelte és jelezte is a Budapest Airportnak, valamint a repülőtéri biztonsági szolgálatnak. A jelzéseket azonban nem, vagy csak részben vették figyelembe.

A Budapest Airport nem kívánt nyilatkozni az ügyben a Híradónak. Az Európai Bizottság hamarosan visszaküldi Ferihegyre az ellenőrző csoportot, hogy kiderüljön, megszüntették-e a feltárt hiányosságokat. Ha az utóellenőrzés ismét elmarasztaló megállapításokat eredményez, akkor az unió leminősítheti, vagyis a biztonságosból a kockázatos kategóriába sorolhatja a ferihegyi repülőteret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tünetmentessé tehető az allergia

Sopronban az Erzsébet-kórházban tartanak allergia-szakrendelést. Itt ki-ki megtudhatja, hogy milyen… Tovább olvasom