Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Nem puhít a reformokon a kormány

A kormány elkötelezett a reformok végrehajtása mellett, nem puhulnak fel a már elhatározott intézkedések - fejtette ki a Magyar Nemzetnek Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára.
A szerdai számban megjelent interjúban a helyettes államtitkár úgy vélte, hogy a magyar kormány elkötelezettségét és támogatottságát tekintve a végrehajtási kockázatok jóval alacsonyabbak mint más uniós tagországokban. Az Európai Bizottság által 2012-re prognosztizált magyar államháztartási hiányról kifejtette: Brüsszel mindig óvatos becslést készít, és beárazza a végrehajtási kockázatokat, így várható volt, hogy a konveregenciaprogramban szereplőnél magasabb hiányt jelez előre. Hozzátette: azt a bizottság is egyértelművé tette, hogy a Széll Kálmán Terv végrehajtása esetén 3 százalék alatti hiány várható 2012-ben, "azt gondolom, hogy ez a kulcs".

A kormány Banai szerint első lépéssorozatában stabilizálta a 2010. év pénzügyi helyzetét, második szakaszban reális idei költségvetést állított össze, a harmadik fázis pedig a hosszú távú, az államadósság csökkentését tartósan megalapozó intézkedések kidolgozása.

A magyar GDP exportfüggő, de a kabinet számos intézkedést hozott a belső piac élénkítésére, amelyek hatása főleg a második félévtől érvényesülhet erőteljesebben Banai Péter Benő szerint.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. scott1 2011. május 26. 06:57
  „Már a tavalyi év második félévében nyilvánvaló volt, hogy mi fog jönni, hiszen az alkotmányozással kapcsolatos terveknél kiszivárgott, hogy azt még tavasszal el kell fogadtatni mert 2011 nyarára a kormány már nem számíthat széles társadalmi támogatásra... Mint ahogy azt is lehetett előre tudni, hogy az új kormány egy olyan országot akar amely Szlovákiával is versenyképes lehet. Szlovákia hozzánk képest sehol sem volt, azonban a Dzurinda-kormánya olyan reformokat vitt véghez, hogy Szlovákia nemcsak felzárkózott, de messze le is hagyott minket és 2009-ben az eurózónához csatlakozott. Ott is ellenálltak az ellenzéki nyomásnak és a társadalmi tiltakozásoknak a változtatások bevezetésekor, emiatt el is bukták a választást a populistákkal szemben. Úgyhogy fel a fejjel! Egy pár év és lehet, hogy itt lesz ismét a ti időtök! Megint el lehet majd adni a MOL-t, bármely külképviseleti épületet, újabb hitelekből futni fogja mindenre (egy ideig...), talán végre külföldieké lehet a Szerencsejáték ZRT-t, a vízkészlet, a termőföld...”
 • 32. SWIFTMAN 2011. május 26. 06:13
  „Szóval kitartanak amellett, hogy tönkrevágják a dolgozó magyarokat? Istenem mekkora hiba volt megválasztani őket.”
 • 31. Ferrer 2011. május 25. 21:37
  „3. északmagyar
  Detto ugyanezt akartam írni, és szerintem sokan ezt is gondolják :D
  Orbánék reformjait az 50-es évek "reformjaihoz" tudnám hasonlítani.”
 • 30. queenmargareth 2011. május 25. 18:42
  „POL POT ÉS Hitler is csak reformált?”
 • 29. Monthechristo 2011. május 25. 15:52
  „"Nem puhít a reformokon"..Szentséges atya úristen,ezeket az intézkedéseket "reformoknak"nevezni::)))Akkor ha kimegyünk az utcára és netalán bátor "reformerek"is oda merik dugni a képes felüket,hogy a "hálás nép"véleményt alkosson,akkor azt is csak ´baráti konzultációnak hívják ugye???::)))”
 • 28. Monthechristo 2011. május 25. 15:36
  „Ha nem puhít,majd "puhítanak"az állampolgárok,lesz itt még "56"ha ennyire "eltökéltek"és lámpavas is van még,gondolom a felhozott politikai "elit"-ből jópáran lógnak majd,persze ha idő előtt ki nem télakol mindegyik Brüsszelbe,vagy Svájcba...Ma egyébként "szent Orbán"napja vagyon,nem nagyon láttam itt köszöntőket::))Kíváncsi vagyok hogy ezeket a politikai maszlagokat meddig etetik még velünk,és meddig lesznek olyan hiszékeny honpolgárok,akik,el is hiszik azokat??....”
 • 27. Ebgondolat 2011. május 25. 15:35
  „Amennyiben a 26-osban foglaltak valóban igazak, én azt mondom, aki csak teheti, kerülje el az adófizetést!!! Nem hiszem, hogy bárki is azért gürizne, hogy a cigányoknak azért adjanak lakást, mert a család egyik tagja kegyeskedik munkába állni és kölkét iskolába járatni! Eszement pofátlanság!!”
 • 26. Ebgondolat 2011. május 25. 15:30
  „"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást"

  És mit kap az a nem cigány magyar család, akinek a gyereke már iskolába, óvodába jár és ne adj isten mindkét szülő dolgozik? Természetesen fizetheti azon cigányok alanyi jogon járó lakását, akik iskolába járatják (sic!) a kölkeiket!! Azt hiszem így egy év után több, mint 2/3-nyian kijelenthetjük: ez a pofátlanság kormánya!!”
 • 25. Nórikám 2011. május 25. 15:17
  „Mekkora duma volt a "rendszer váltáskor" hogy, így meg úgy, mi lesz itt! Hát uraim megnézhetik mi lett itt! Ezt önöknek köszönhetjük, meg a bankos haveroknak! Egyébként meg én egyáltalán nem akarom jobban megismerni a romákat, nekem elég amennyire ismerem őket, minél messzebb tőlük, annál jobb!”
 • 24. deszkás 2011. május 25. 15:05
  „Cirka húsz éve 9(!) százalék volt a behozatalunk most 57 ! Ez magáért beszél pl a cukor kvótáját senki de senki nem meri még csak emliteni se. (A Defag nál garanciás NÉMET gépeket vittek a szemétbe.A termelés válogatás nélküli lefejezése (mondhatnám kivéreztetése :)) ) még ennél mélyebbre vezet. Bérmunkából pedig még az egyén se él jobban nem hogy az állambá.”
 • 23. Carlo 2011. május 25. 14:21
  „nem puhít, mi meg dögöljünk meg....”
 • 22. gumikacsa111 2011. május 25. 13:32
  „Isten éltesse ORBÁN nevű............................”
 • 21. spiler 2011. május 25. 13:26
  „NA AKKOR MOST OLCSOBB LESZ A NAFTA ,UGYE? HISZ MI IS BELESZÓLHATUNK,TULAJDON RÉSZ IMMÁR JELENTŐS,,,,,,,NA FIÚK TI JÖTTÖK”
 • 20. seawasp 2011. május 25. 12:37
  „"A terv bemutatásakor Balog Zoltán, a társadalmi integrációért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar állampolgárok többsége támogatja, hogy "a romák többségi társadalomba való integrálása megtörténjen. Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat" - fejtette ki az államtitkár."

  Normális is létezik a Fideszben? :-(”
 • 19. seawasp 2011. május 25. 12:27
  „"Saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll"

  No kérem, akkor mi van, ha beköltözik a bogárka, és félév múlva visszaáll a lábaszárán fogdosni a legyeket? Orbán átadja saját lakását, netán Flórika?
  Azért faramuci lesz a helyzet, aki az idén barnult le, annak is jár majd?”
 • 18. GAgyi 2011. május 25. 11:53
  „Hári János esete az élénkülő belső fogyasztással, az ördögtől való IMF hitellel, és a mindenki a munkája szerint elvvel.

  http://www.origo.hu/itthon/20110525-alanyi-jogon-adna-lakast-a-munkaba-allo-romaknak-a-kormany.html”
 • 17. seawasp 2011. május 25. 11:49
  „szavazatok!”
 • 16. seawasp 2011. május 25. 11:49
  „Azt nem értem, a Fideszben nincs aki figyelje a szavazoktok csökkenését?”
 • 15. gavallér 2011. május 25. 11:46
  „Félő ,hogy behátrálnak a rendőrök nyudíjával kapcsolatosan.
  Ha pedig ott megpuhulnak akkor nincs vissza út.”
 • 14. Larsson 2011. május 25. 11:19
  „"a kabinet számos intézkedést hozott a belső piac élénkítésére, "

  Erről a hazugságról ez a véleményem:

  http://www.portfolio.hu/gazdasag/zsugorodik_a_lakossagi_fogyasztas_magyarorszagon.149943.html”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának, majd villanyoszlopnak csapódott az autó

Fának, majd villanyoszlopnak csapódott egy autó kedden éjjel a főváros XIX. kerületében, a… Tovább olvasom