Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Nem rúgják ki a viperával rendelkező őrmestert

Nem rúgják ki a rendőrségtől azt az őrmestert, akinél egy vipera volt az október 26-ai hídfoglaláskor - értesült a Független Hírügynökség. A fegyelmi eljárás eredményéről a rendőrség várhatóan a héten ad tájékoztatást.
Az őrmester a szóbeli figyelmeztetésnél szigorúbb büntetésre számíthat, ám az elmúlt évek elvesztett munkaügyi pereit tekintve kizárt, hogy elbocsátják. Gergényi Péter irányítása idején például a Budapesti Rendőr-főkapitányság több tízmillió forintot volt hajlandó kifizetni azoknak a kirúgott rendőröknek, akikkel szemben elvesztették a munkaügyi pereket. A milliós kártérítéseket a kapitányságnak kell kigazdálkodnia, így a rendőrség meggondolja, mikor teszi utcára alkalmazottait - értesült a Független Hírügynökség.

A magánál viperát tartó őrmestert a Hivatásos Szolgálati Törvény (HSZT) alapján többféleképpen megbüntethetik: lefokozhatják vagy felfüggeszthetik az előléptetését, de a legszigorúbb büntetéstől, hogy esetleg megszüntetik szolgálati viszonyát, nem kell tartania. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter múlt hét szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: a legszigorúbb következményei lesznek, ha bebizonyosodik, hogy a rendőr olyan tárgyat ejtett el, amelyet akkor nem tarthatott volna magánál.

A rendőrőrmester október 26-án az Astoriánál teljesített szolgálatot. Az egyik televízió kamerája rögzítette, amint a teleszkópos vipera kiesik a ruhájából, és azt a csoport utolsó tagja felveszi és magával viszi. A felvétel alapján azonosították a rendőrt, ez után indult fegyelmi eljárás ellene.

Olvasóink írták

  • 1. zuglako 2007. november 06. 16:18
    „Vipera?
    A mérgeskígyó ugye nem harap a saját farkába?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

80 milliós bírságot kapott három kereskedelmi lánc

Akciós újságaival megtévesztette a vásárlókat az Auchan, a Cora és a Metro, ezért a Gazdasági… Tovább olvasom