Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Nem sok hó esett az éjjel, de a síszezon már beindult

Bár az elmúlt éjjel sok helyütt havazott az országban, nincs olyan sípálya, ahol elég lenne a hó a síeléshez. Kékestetőn például mindössze 3 centi hullott, de a Mecsekben és Dobogókőn is csak 5 centis a lepel.
A Kékesen immár másfél hete hóágyúznak, hogy kedden megnyithassák a déli pályát; itt jelenleg 20-40 centis a hótakaró. A Veszprén megyei Eeplényben - szintén a hóágyúnak köszönhetően - 30-80 centiméteres hó fedi a pályákat, a Heves megyei Mátraszentistvánon pedig 30-50 centi várja a síelőket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Információi szerint Bánkúton és Nagyhideghegyen 3, Bükkszentkereszten 4, Farkasgyepűn 6 centis hó esett. Visegrádon, Zebegényben és a budapesti Normafán alig egy centis "lepel" hullott - mondta el a Független Hírügynökségnek Vadász Vilmos, az OMSZ egyik munkatársa.

Az ország legmagasabban fekvő sípályáján kedd reggel kilenckor indult be az élet. A Kékestető déli részén 1000 méter magasból, összesen 550-600 méter hosszan lehet lesiklani, és beindították a tányéros liftet is. A síközpont vezetői bíznak benne, hogy hamarosan a két északi pálya is síelhető lesz. Szerdán és szombaton délután 5-től este 8-ig, pénteken pedig este 9-ig lehet majd sportolni, vagyis ezeken a napokon meghosszabbított nyitva tartással várják a síelőket. December 25-től a síelők rendelkezésére áll a 150 méteres oktató- és a 70 méteres tanuló pálya is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak néhány napig használhatók a régi számlatömbök

Január elsejétől már csak azok a számla-, nyugta- és egyszerűsítettszámla-tömbök használhatók, amelyeket 2007. július 1 után hoztak forgalomba. Tovább olvasom