Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem statisztákkal dolgoznak a Balázs-show-ban

Az ember magyarázatot vár a megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokra, talán ezért oly közkedveltek a televízióban a beszélgetős műsorok. A szereplők vallják, a média és az ország nyilvánossága megoldhatja a problémájukat – mondja Sebestyén Balázs, a Balázs-show műsorvezetője.
Sebestyén Balázs: Büszkeséggel tölt el, ha a műsorom miatt sötétedik el a képernyő...
– Milyen új műsort vezetnél szívesen?

– Rövid távon marad a Balázs-show. Ha lesz új műsorom, akkor az más jellegű lesz, mint a mostani. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában láthatók olyan valóságshow-k, amelyekhez hasonlót Magyarországon még nem mutattak be. Csak példaként: öt család egy csecsemőért versenyez, vagy öt külföldi a zöldkártya, azaz a vízum megszerzésért verseng.

– Hangvételében, képekben keményebbé válnak a műsorok. Várható, hogy a Balázs-show is ilyen irányba mozdul?
– Az Országos Rádió és Televíziós Testület állandóan figyel bennünket. Büszkeséggel tölt el, ha mondjuk a műsorom miatt sötétedik el a képernyő. Persze ügyelünk arra, sértő megjegyzések, mondatok ne maradjanak bent az adásban.

– Milyen szempontok alapján kerül egy téma terítékre?
– Vannak slágertémák. Érzelem, szerelem, szakítás, házasság, féltékenység, hűség, becsapás. Csupa olyan, ami velünk is megtörténik a hétköznapi életben.

– Pletyka, hogy statiszták, fizetett emberek ülnek be a műsorodba?

– Az emberek magyarázatot keresnek arra, hogy miért hallanak ennyi furcsa dolgot. Szinte minden hasonló műsort megvádolnak ezzel. Ez a műfaj egyébként nem működne statisztákkal. Ha mondjuk valaki nem sír, csak eljátssza, nem nevet, csak úgy tesz mintha, akkor azt a néző egyből megérzi, hogy hamis, innentől kezdve pedig hitelét vesztette a műsor. Egyébként, amint ez bekövetkezik, senki sem nézne bennünket. Már csak ezért sem éri meg kockáztatni. Az persze megtörtént, hogy utazási hozzájárulást fizettünk, hiszen mindenki pénzből él.

– Felvétel előtt a szereplők mint mondanak, miért vállalják, hogy a gondjukat legalábbis 800-900 ezer ember lássa, hallja?

– Hisznek abban, megoldódik a problémájuk, és ebben segíthet a műsor. A nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek effektus. És ez tényleg így van. Talán azt gondolják, ha a televízió nyilvánossága előtt beszélnek a gondjaikról, akkor megszűnnek azok. Továbbá bíznak a média erejében, azaz majd ott és akkor a stúdióban és később az adásban megoldást találnak. Nem biztos, hogy mindig így van, de ha sikerül valamit elindítani, az már nagy előrelépés.

– Konkrétan?

– Két barátot sikerült kibékíteni, akik évek óta nem beszéltek egymással. Vagy egy drogos párt a műsor hatására ment el rehabilitációra. Persze nem is az a fő célom, hogy mindent megoldjunk, sokkal inkább valamerre elmozdítani az embereket, hogy beszéljenek egymással. Vagy legalábbis próbálják meg. Igaz, nem minden kapcsolatot lehet megmenteni, ugyanakkor le kell zárni azt.

P. H. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadhegyi randevú

A győr-szabadhegyi József Attila Művelődési Ház nem panaszkodhat a látogatottságra: számos programot… Tovább olvasom