Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem szigorítják a lakástámogatásokat

A kormány nem tervezi a támogatott lakáshitel felső határának csökkentését, a 15 millió forintos határ a ciklus végéig megmarad - mondta Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott a kormányzati portálon adott interjújában.

A kormánymegbízott cáfolta azt a napokban megjelent hírt, amely szerint a kormány újra tervezi a lakástámogatásról szóló rendelet módosítását, csökkentené az államilag támogatott hitel felvehető maximumát és sávossá tenné a kamattámogatást.

A kormány és a szaktárca hónapok óta szakértőkkel egyeztet a lakáshitelekhez kapcsolódó adókedvezmény átalakításáról, illetve sávossá tételéről. A döntés a jövő héten születhet meg. A tervek szerint a hitelfelvétel első négy-öt évében megmarad az adókedvezmény, várhatóan a jelenleginél alacsonyabb lesz, és azok vehetik igénybe, akik 10 millió forint alatti hitelt vettek fel, és jövedelmük nem magasabb, mint az átlagjövedelem háromszorosa. Az átlagjövedelem bruttó 130 ezer forint. A kormány tervezi a szocpol használt lakásokra kiterjesztését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Minden6ó (Bruce almighty)

Van, aki sosem elégedett. Bruce Nolan hiába sikeres tévés műsorvezető, hiába szereti őt szép… Tovább olvasom