Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem támogatja az MSZP a liberális egészségügyi javaslatot

Nem támogatják a szocialisták az egészségügyi miniszter tegnap bejelentett javaslatait. Vagyis, hogy ha valaki, aki fizet járulékot, a magánorvost választja a közellátás helyet, akkor kapjon vissza pénzt az egészségbiztosítótól. Schvarcz Tibor, az MSZP egészségügyi munkacsoportjának vezetője szerint ez visszásságokat szülne.
Fogászati kezelésnél sokan választják inkább a magánrendelőket. Az egészségügyi minisztérium javaslata szerint ez is lehetne olcsóbb.

"Azt az elvet javasoljuk bevezetni, hogy a támogatás a beteget kövesse, azaz a beteg döntse el, hol veszi igénybe az ellátást, és a támogatás ettől függetlenül neki bárhol járjon" - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

Vagyis a magánrendelőben ugyan fizetni kellene, de az ott kapott számla ellenében az egészségbiztosító visszautalna némi pénzt. Annak az összegnek a 70 százalékát, mint amennyibe az állami rendelőben kerülne a kezelés. A még két és fél hétig liberális vezetésű tárca ezzel ösztönözné versenyre a szolgáltatókat. A szocialisták viszont nem.

"Semmiképpen nem támogatjuk, ezt már korábban is felvetették, még Molnár Lajos. Ez mindenképpen meggyengítené a rendszert, és további visszásságokat szülne" - mondta Schvarcz Tibor szocialista képviselő.

Az MSZP inkább a háziorvosokat támogatná. Például úgy, hogy amelyikük többet és jobban dolgozik, több pénzt kapna és nem kellene iparűzési adót fizetnie. Egészségüggyel kapcsolatos javaslatai mindegyik pártnak vannak, de, hogy melyekhez sikerül majd parlamenti támogatást szerezni, azt nem lehet tudni.

Olvasóink írták

 • 3. Bingo 2008. április 12. 22:35
  „Ezek még a börtönben is kapják a zsozsót! Ott van Zuschlag fizetett rab.”
 • 2. Didi 2008. április 12. 20:32
  „Aki nem beteg, az is visszaigényelhetné a járulékát?
  Ilyen politikusok! Még csodálkozunk is, hogy itt tartunk!”
 • 1. Libero 2008. április 12. 19:46
  „Nem mondod? Ez nem lehet igaz! Most aztán nagyon megijedtem! Újabb vihar a biliben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekkorú rablók garázdálkodtak Egerben

Több embert kirabolt egy fiatalokból álló társaság szombaton éjszaka Egerben. A társaságot elfogták.… Tovább olvasom