Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Nem tárgyalnak hétfőn a Megegyezésről

Biztosan nem tárgyal és nem is szavaz a parlament hétfőn Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatáról, az MSZP ugyanis nem támogatta a csütörtöki házbizottsági ülésen a Fidesz erről szóló kezdeményezését.
Ahhoz hogy már hétfőn vitázzanak és szavazzanak a képviselők a Megegyezés című írásról el kellene térniük a Házszabálytól, ehhez azonban 4/5-ös többségre van szükség. Mivel a szocialisták nem támogatják a kezdeményezést, nem lesz napirenden jövő héten a kezdeményezés. Nem döntöttek ugyanakkor még a javaslat sürgősségi tárgyalásról, ez a Házbizottság hétfői rendkívüli ülésén kerül csak szóba, de Répássy Róbert szerint még ha ez meg is kapja a szükséges támogatást, leghamarabb egy hónap múlva kerülhet Országgyűlés elé a kérdés. A szocialisták azonban az ügyrendi bizottság elé akarják vinni a kérdést, ami végleg megpecsételheti a Fidesz határozati javaslatának sorsát. Az MSZP szerint nem elfogadható és eddig nem is volt gyakorlat az, hogy egy írást, programot, esszét ne a szerzője, hanem valaki más terjesszen be a parlamentnek, ahogyan azt most Navracsics Tibor tette Gyurcsány Ferenc Megegyezés című programjával. Mivel az ügyrendi bizottságban a szocialisták önmagukban is többségben vannak a Fidesz attól tart, borítékolható a döntésük, vagyis az, hogy ilyen kezdeményezés nem kerülhet a T. Ház elé.

Répássy Róbert szerint a Házbizottság csütörtöki ülésén megerősödött az, hogy Gyurcsány Ferenc megbukott és nincs meg a többsége programja végrehajtásához. Az ellenzéki politikus szerint az, hogy a Megegyezés hétfői tárgyalását és szavazását megakadályozzák a szocialisták, de politikai vitanapot kezdeményeznek a témában jelzi, hogy "Gyurcsány Ferenc csak beszélni akar a Megegyezésről, de nem vállalja a megmérettetést." Pontosan tudja, nincs meg a szükséges támogatás hozzá, ebben az esetben viszont le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket és le kellene mondania - tette hozzá.

Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese részben szerzői jogokra hivatkozva indokolta azt, hogy miért nem támogatják a Megegyezés hétfői tárgyalását. A szocialista politikus szerint ilyenre még nem volt példa az Országgyűlésben és beláthatatlan lenne, ha a jövőben mindenki mások írását kezdené szemezgetni a "Magyar Hírlaptól a Népszaváig" és azt nyújtaná be vitára. Göndör István szerint a politikai vitanapon lehetőség lesz a vélemények elmondására, az adótörvények és a költségvetés szavazásánál, pedig a Megegyezés tartalmi kérdéseiről szavazhatnak is a képviselők.

Szili Katalin tájékoztatása szerint az adótörvényeket szeptember 19-én, a jövő évi költségvetést pedig szeptember 29-én nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek. A 2009-es büdzséről előreláthatóan december 15-én szavazhat a T. Ház.

Olvasóink írták

 • 15. grenadle 2008. szeptember 18. 18:57
  „ada dada 2008.09.18. 15:14
  "Hogy lehet egy országot egy másikkal így összevetni."?"

  Uram, Atyám! Őszintén szólva én azon csodálkozom, hogy hogyan került be a szövege a gépbe? Már ne is haragudjon, de tud jobb viszonyítási alapot? Mivel hasonlítsuk össze az adatokat? A két világháború közötti magyarral? Vagy attól jó nekünk, hogy az Árpád-korban lényegesen kevesebb volt a mobiltelefonok száma, mint most? Az egy főre jutó ökrök és szamarak száma - a látszat ellenére - viszont biztosan nem csökkent.”
 • 14. cyt 2008. szeptember 18. 16:36
  „ada dada embernek; az az érzésem, nem vagy tisztában teljesen a magyar dolgokkal sem. Nincs még egy olyan ország, ahol a pénz szab határt annak, hogy gyógyítsanak vagy listára tegyenek valakit. Máshol is vannak szociális intézkedések, amelyek segítik az anyákat, és amelyek sokkal jobban működnek, mint a magyar dolgok. Ezek között is első helyen van a családi adózás és a részmunkaidős foglalkoztatás -- a megfelelő adózási dolgokkal együtt. Az iskolákban meg valóban nem olyan zsúfoltak az osztályok, mint ma Magyarországon.
  Szóval előbb tapasztalni kellene, utána hőbörögni és pocskondírozni. Jó lenne már megérteni, hogy a szoclib duma hazugságokon alapul, alig van igazság alapja.”
 • 13. homer 2008. szeptember 18. 16:22
  „Ada dada!
  Ennyi ökörséget!!
  Hol vannak mo.on olyan iskolák ahol 6-7 fősek az osztályok???
  Egyet mondj!!
  Németországban viszont, tényleg vannak ilyenek!”
 • 12. arvisura 2008. szeptember 18. 15:49
  „11-nek!
  Kevesebb lenne a multik extraprofitja, a korrupciós pénzalap, az amiről már Medgyessy is beszélt.
  Nem kell szavazatvásárlásra pénz, és kevesebb lesz a munkanélküli naplopásért kifizethető összeg is.
  Több munkahely, több befizető, kisebb adóterhelés mellett is működne minden, sokkal jobban mint most.
  A makói gázmezőt sem kell elherdálni, és akkor jut gázár kompenzációra is.
  Tényleg vak vagy?”
 • 11. ada dada 2008. szeptember 18. 15:14
  „Kedves Magd és zweistein,
  Hogy lehet egy országot egy másikkal így összevetni. Akkor azt teljes egészében lenne érdemes. Hol van ilyen hosszú gyes, gyed, munkanélküli, végnélküli alibi táppénz, üres vonatok, félig üre iskoák, kéthetes bennfekvéses kórházi kivizsgálás, stb. stb. Keresse ezt mondjuk a német rendszerben. Próbálna ott 6-7 fős osztályú iskolákat működtetni.
  Más: Az ellenzék mindent pénzelne /fog/ Minden összeget emelni akar. Kérjünk csak egy célzást arra, hogy mi lesz kevesebb. Van e olyan hely ahonnan egy fillért is elvesznek, vagy elvennének. Pl. Mennyi autópályát fognak építeni?”
 • 10. zweistein 2008. szeptember 18. 15:14
  „Re: magda 2008.09.18. 13:15
  Igen, legtöbb adat KSH, illetve OECD. (Ha esetleg a KSH is "trükköközne", az adatok "százai" még így is kiábrándítóak.)”
 • 9. Kisrezsi 2008. szeptember 18. 14:54
  „Csak ennyit akarok hozzáfűzni : http://hvg.hu/itthon/20080916_csurka_istvan_beszed_kossuth_ter.aspx”
 • 8. arvisura 2008. szeptember 18. 14:47
  „Ez a kormány az öszödi beszéddel, halálos sebet kapott és azóta haldoklik.
  A sebet nem Gyurcsány Ferenc okozta, ő csak nyilatkozott a betegségről.
  Felgyógyulni csak akkor lehet, ha jövőre a minimálbért mondjuk kétszeresére emeli a kormány és beköszöntene egy kis jólét az emberekre. Akkor gyorsabban felejtenek, és hajlamosabbak a megbocsátásra, talán lassan bizakodnának is.
  A kormány legfeljebb belebukik, de mégis szimpatikusabb lenne, mint ez az agonizálás nem?”
 • 7. rongybaba 2008. szeptember 18. 13:56
  „CYT! Lehet, hogy az MDF lesz a következő koalíciós partner.”
 • 6. magda 2008. szeptember 18. 13:35
  „Tapsi-nak válaszolnék: Szerintem azért nem viszik a parlament elé, mert tökéletesen biztosak benne, hogy egyik párt sem fogadná el /legalább is jelenlegi állapotában nem/.Ők ezt az "esszét"előzetesen úgy szeretnék símítgatni,hogy aztán a parlamenti szavazásnál biztosra menjenek.Tehát megnyerjék vele vagy az SZDSZ vagy pedig az MDF ilyen v. olyan támogatását,vagy esetleg néhány függetlent is./Magdolna/.”
 • 5. magda 2008. szeptember 18. 13:15
  „Ha valaki veszi a fáradságot és átnézi a zweistein által közölt címen található grafikus kimutatásokat láthatja többek között, hogy pl. míg nálunk az adóelvonás majd 49%, addig ugyanez Szlovákiában 21%,Fr.országban 30% körül van. De a tájékozódás végett érdemes a többi összehasonlító táblázatokat is átnézni, nagyon tanúlságos. Ezek nem a FIDESZ, hanem az Európai Unió adatai! /Magdolna/.”
 • 4. homer 2008. szeptember 18. 13:07
  „Vicc ez az egész..”
 • 3. cyt 2008. szeptember 18. 12:18
  „Ami a fizetett Megegyezés c. írásművet illeti, azt már mindennek titulálták. Viszont az, ahogyan maguk az MSZP-s képviselők -- élükön magával az írásmű szerzőjével -- az írásmű tartalmi vitájának kérdésében viselkednek, az tisztán és világosan mutataja: az MSZP csak dumálni tud, cselekedni képtelen. Az MSZP-nek csak hazudozásra futja még fizetett írásműben is, leírt állítások szóbeli kifejtésére, a tartalom megvédésére már képtelen. Képtelen, mert akkor kiderülhetne az igazság is. Kiderülhetne, hogy A KIRÁLY MEZÍTELEN.
  Ebben a helyzetben pedig sajnos szégyen mindez az SZDSZ-re is. Ők ugyanolyan sárosak mindenben, mint az MSZP-sek. Ők is csak dumálnak, de amikor cselekedniük kellene, akkor meghunyászkodnak és hozzásímulnak a kormányzati ágyasukhoz.
  Hányinger ez a mai magyar politikai elitnek nevezett csőcselék a kormányban és a kormánypártokban. Vajon miért akar hozzájuk bujni az MDF...???”
 • 2. tapsi 2008. szeptember 18. 11:57
  „Az MSZP csinál egy programot. Majd nem támogatja, hogy azt a programot a Parlament tárgyalja?! Hogy van ez? Ha nem hisznek abban, hogy az a program az ország érdekeit szolgálja, akkor minek alkották meg, illetve minek azt hajtják végre? Tiszta őrület...”
 • 1. zweistein 2008. szeptember 18. 11:50
  „http://fidesz.hu/download/document.pdf
  ilyen adatok mellett miért is?
  Csak az adatokat nézzék, a szöveg nem érdekes!
  Különben is egy esszéről mit lehet tárgyalni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz család kerülhet utcára Bodakajtoron

Húsz bodakajtori család kerülhet utcára, mert lejárt az öt éve többször meghosszabbított ingyenes… Tovább olvasom