Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Nem tervez nyaralást a többség

Úgy tűnik, aki idén nyaralni utazik, Horvátországba megy legszívesebben, de hódít a belföldi turizmus is.

Horvátország továbbra is népszerű
A külföldre utazók többsége Horvátországban tervezi eltölteni szabadságát, de hódít a belföldi turizmus is – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet „Utazási szokások 2005" című jelentéséből.
A GfK Hungária Piackutató Intézet legutóbbi, a magyarok utazási szokásait felmérő kutatásának tapasztalatai azt mutatják, hogy a magyarok közel fele (43,2 százalék) egyáltalán nem tervez szabadságot. Az összes megkérdezett mintegy 20 százaléka pedig előreláthatólag otthon tölti a nyarat. A nyaralást, azaz legalább öt éjszakás főnyaralást tervezők többsége vízpartra, azaz tengerhez (9,6 százalék) vagy tavakhoz (8,9 százalék) kíván utazni. A tavakhoz utazók elsődleges úti célja a Balaton, a Velencei tó és a Tisza tó.

Összességében elmondható, hogy a válaszadók közel fele nem kíván külföldre utazni szabadsága eltöltéséhez, hanem Magyarországon marad. Európán kívüli országot a megkérdezettek 1,4 százaléka tervez meglátogatni.

Az elkövetkező 12 hónap nyaralóhelyeinek spontán említéses versenyében Horvátország az abszolút győztes – a megkérdezettek 16,1 százaléka említette az adriai országot. A listán Horvátországot a megkérdezettek 14,3 százaléka által megjelölt Magyarország követi. Görögország (5,9 százalék), Olaszország (5,3 százalék), valamint Spanyolország (3,1 százalék) a további sorrend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkajogi esetek 17.

Tovább olvasom