Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem tudják melyik sírba temethetnek újra Csóron

Nincs nyilvántartás a csóri temetőkben arról, hogy kit hova temettek korábban. Így csak a véletlenen múlik, hogy az új temetésekkel nem sértenek kegyeleti jogokat. A Fejér megyei településen botrány abból már volt, hogy az önkormányzat olyan sírhelyet adott el újra, amelyet korábban az egyháznál megváltottak.
Az egyháztól 2000-ben került át a temető önkormányzati tulajdonba, de írásos feljegyzések nincsenek a korábbról. Amikor új temetésre kerül sor, a szomszéd sír hozzátartozóitól próbálják megtudni, hogy szabad-e az adott sírhely.

Ha az érintett hozzátartozó tudomására jut, hogy meg akarják bolygatni szerettei sírhelyét, azt neki kell jeleznie az önkormányzatnál - mondta a Független Hírügynökségnek Csete Krisztián polgármester.

Eddig a szerencsének köszönhető, hogy kegyeletsértés nem történt. Botrány abból azonban már volt, hogy eladtak egy olyan sírhelyet, amelyet korábban más megváltott.

Az önkormányzat most keres céget a regiszter elkészítéséhez. Az áldatlan állapot azonban még jó ideig eltart az alig több mint 1700 lakosú Csóron, mert a tulajdonosokat egyesével kell majd felkeresni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult az Új Tulajdonosi Program Tanács

Hetente kétszer ülésezik, és április végéig dolgozza ki javaslatait az Új Tulajdonosi Program Tanács… Tovább olvasom