Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nem tudnak mit kezdeni a rendszámüzlettel

Nem lehet mit kezdeni azokkal a magyar autósokkal, akik a regisztrációs adó és a súlyadó befizetését akarják elkerülni azzal, hogy Szlovákiában helyezik üzembe a kocsijaikat - írja a Népszabadság.
Egy átlagos autónál is százezreket spórolhat meg ezzel a módszerrel a tulajdonos. A rendszámüzletre már külön cégek szakosodtak, akik teljes körű ügyintézést vállalnak. A hatóságok nem tehetnek semmit, mert bár a külföldön vett kocsit itthon is üzembe kellene helyezni, határellenőrzés híján csekély a lebukás veszélye. Ha valaki azt mondja, hogy az év felét Szlovákiában tölti akkor nem is kell az autót itthon forgalomba helyeztetni. Akkor sem kell, ha szlovák alapítású cég nevére vették a kocsit.

Becslések szerint a magyar utakon futó körülbelül 10 ezer szlovák rendszámú autó döntő többségét ilyen cégeken keresztül vásárolták. A vámosok külön ellenőrzik a szlovák rendszámú autókat, de statisztikájuk nincs, így nem tudni, mennyit és milyen eredménnyel ellenőriztek.

Olvasóink írták

 • 5. matriné 2008. április 21. 16:24
  „Nem tudom, miért várjátok a tolvajoktól, hogy megjavúlnak, csak úgy maguktól. Eszük ágában sincs a "jóléti rendszerüktől" megválni! Addig nyuzzák a magyart, amig a fogdmegjeik Őket szolgálják!”
 • 4. Goldmund 2008. április 21. 14:32
  „Nem tudnak mit kezdeni a rendszámüzlettel? Elárulom a nagy titkot: a fizetendő adókat és díjakat a szlovákiai szintre kell csökkenteni. :-))))”
 • 3. Raptor 2008. április 21. 10:12
  „Ebből is az látszik, hogy akik kitalálják az ilyen adókat, azok diletánsok. És most van egy helyzet, amire nem számítottak, és nem tudnak vele mit kezdeni, csak erőlködnek a szerencsétlenek. Ha van kiskapu, akkor azt kihasználják. Nem csak Magyarországon, hanem a világon mindenütt.

  Ez totál ugyanaz, mint az Artisjus. Idehaza kifizeted minden elektronikus médium után (függetlenül attól, hogy azon milyen adatokat tárolsz). De ha kiutazol szlovákiába, vagy az osztrákokhoz, és ott veszel saját használatra egy kamion újraírható DVD-t 1/3 akkora áron, mint idehaza (mert nincs rajta Artisjus), majd behozod a határon, akkor ez teljesen szabályszerű. Tök ugyanez van a szlovák rendszámú autókkal is, csak ott kicsit több az adminisztrációs költség.

  Jah, és konklúzióként megint annyit, hogy ezzel is a szlovákok járnak a legjobban, mert nem olyan hülyék, mint mi. Csodálkozunk, hogy minggyáá euro lesz náluk.. Ne csodálkozzunk. Több eszük van, ennyi.”
 • 2. Kuci 2008. április 21. 09:46
  „Nem kellene ilyen gusztustalan magas adókat kiszabni . S akkor talán itthon is lenne aki adózna , nem pedig a kis kapukat keresné(-k). S a minisztereink sem i lyen példákat mutassanak , Kóka cégei is mint olvashatjuk a HVG-be nem fizették ki az utépítésnél az alválalkozókat s Bajnai úr sem tisztalapal került a közéletbe mint tudjuk . Egy szóval a gazdasági bünözőket szigorúban kellene büntetni , nem mindig az ejnye bejnye . Ez csak egy vélemény nem kell vele egyet érteni .”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. április 21. 09:32
  „Nem tudnak mit kezdeni az adócsaló pénzügyminiszterekkel, az adómentesen költségelő képviselőkkel, az állami vállalatokat tönkretevő, de azért tízmilliós végkielégítéseket felvevő "vezetőkkel", az ilyen-olyan összefonódásokkal.

  Miről beszélünk???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radioaktív anyagot foglaltak le Ártándnál

Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy valóban rádium 226-os izotópot tartalmazott az a doboz,… Tovább olvasom