Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Nem vennék be a Hungarikum Szövetséget a Hungarikum Bizottságba

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága kedden kiegészíteni javasolta a hungarikum törvényt azzal, hogy a társadalmi szervezetek közül a Hungarikum Szövetség nevesítetten legyen tagja a Hungarikum Bizottságnak, a sport- és turizmus bizottság azonban szerdai ülésén elutasította a javaslatot.
A bizottság tárgyalt a nyilvános illemhelyekről is, a budapesti helyzetről Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatója készített elemzést.

Miután másfél éve végelszámolással megszűnt az illemhelyeket működtető Il-Net Kht., a működtetést újra a csatornázási művek vette át. Az idei turista szezont 34, kezelő személyzettel ellátott, és 14 automata illemhellyel kezdi a társaság. Ez utóbbiaknál csak takarító van a helyszínen, hiba, vagy rosszullét esetén a távfelügyelethez érkezik a jelzés.

Az ülést vezető Szalay Ferenc alelnök (Fidesz), a turizmus és a városkép miatt nevezte fontosnak a nyilvános illemhelyeket. Javasolta, hogy az önkormányzatok - amelyek érintettek a turizmus fejlesztésében - önerővel pályázhassanak ilyen létesítmények építésére.

Sok településen a bevásárló központok látják el ezt a funkciót, ami kényszervásárlással jár - hangzott el a vitában, illetve az is felmerült, hogy a kormánynak kellene országos szabályozással orvosolni a problémát. A belügyminisztérium képviselője közegészségügyi és köztisztasági ügynek nevezte a nyilvános illemhelyek létesítését, ami önkormányzati feladat.

A vidéki helyzetet Zakó László alelnök (Jobbik) azzal érzékeltette, hogy Nagykanizsa megyei jogú városban két nyilvános illemhely található.

Hadházi Sándor (Fidesz) azt javasolta, hogy a turisták érkezési pontjához, és az általuk felkeresett nevezetességekhez kell telepíteni az ilyen létesítményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: ne legyen ebadó a vadászkutyákra!

Nem fizettetnének ebrendészeti hozzájárulást a vadászkutyák után kereszténydemokrata képviselők. Tovább olvasom