Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nemcsak az élelmiszereket címkézik át

Az akciókat hirdető prospektusa miatt bukott le két szombathelyi nagyáruház. Az újságot lapozgató fogyasztóvédők két olyan termékre bukkantak, amelyeket három évvel ezelőtt már betiltottak.
A szakemberek azt mondják, nem csak az élelmiszereknél fordul elő az átcímkézés. A most felfedezett veszélyes termékek egyikénél a típusszámot változtatták meg, a másiknak pedig a nevében kettőzték meg a mássalhangzókat.

A kézimixert 2003-ban letiltotta a polcokról a fogyasztóvédelmi felügyelőség, most azonban nem csak hogy visszakerült a forgalomba, de még az akciós újság is reklámozza. Az olcsóság azonban ezúttal a vásárlónak az életébe is kerülhetett volna, ugyanis a gép áramütést okozhat és tűzveszélyes, ahogy az a bizonyos betiltott sólámpa is az. A vizsgálat ezeknél a termékeknél nyolcféle hiányosságot állapított meg.

Ugyanazon a néven és típusszámon nem lehetett volna forgalomba hozni, ezért átkozmetikázták, hol kicsit másképp írták a nevét, hol a típusszámát változtatták meg, és ezzel próbálták újra forgalomba hozni őket - mondta Kiss András - vezető főtanácsos, Vas Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség.

Az áruházban 72 letiltott kézimixert találtak az ellenőrök, egyet már eladtak a veszélyes készletből, az olcsó sólámpa pedig még kelendőbb volt, hiszen 46-ból 26 elkelt. A forgalmazónak most két országos napilapban kell közzétenni, hogy a termékek nem felelnek meg az előírásoknak, így visszavásárlási kötelezettsége van. A bírság összegéről a főtanácsos anyit közölt, hogy magas lesz, hiszen már korábban betiltott árukról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodik karácsony közeledtével?

Tovább olvasom