Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Neme miatt ért sérelem egy férfit - a hatóság megvédte

Magyarországon első alkalommal védett meg egy férfit a hatóság a neme miatt ért sérelemért - írja a Népszava.
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság azért marasztalta el a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáját, mert betegfelvételi munkakörbe kizárólag nőket kívánt alkalmazni. A lapnak nyilatkozó érintett elmondta, hogy hangfelvételt készített a kérdéses interjúról, ezzel bizonyította, hogy csupán azért érte hátrányos megkülönböztetés, mert férfi. A klinika egyébként azzal védekezett, hogy ebben a munkakörben soha nem dolgoztak férfiak, ugyanis ők nem váltak be. A férfi hiányolja, hogy a nőkkel szemben a férfiaknak nincs jogvédő szervezete. Véleménye szerint, akinek a fizikai adottságai nem teszik lehetővé, hogy bányában dolgozzon, ugyanakkor képes arra, hogy praktikusan oldjon meg feladatokat, bármilyen munkahelyen dolgozhatna elvileg. A klinika - noha megtehetné - nem fellebbez a döntés ellen, elfogadja a hatóság elmarasztaló határozatát.

Olvasóink írták

 • 4. falusi 2008. július 15. 11:44
  „Lesz még egy jogvédő szervezet? Mennyire hiányzik hiszen alig van pár százezer. Talán ez sem normális. Én megértem az egyetemet, ha eszükbe sem jutott férfit alkalmazni.”
 • 3. Emberke 2008. július 15. 10:36
  „1., 2.!
  Telitalálat!”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. július 15. 08:18
  „Nagyon helyes. A kovetkezo ugye az lesz, hogy legkozelebb a tobbseget vedik meg a kisebbsegtol? Ez alatt ertsen mindenki azt, amit szeretne...”
 • 1. De Jure 2008. július 15. 08:16
  „Teljesen igaza van az Úrnak...
  Manapság ebben az agyonemancipált, az etnikum jogait túlságosan is védő közhangulatban sokszor nem veszik észre, hogy a ló túloldalára esnek, és gyakran nem egyenjogúságról hanem a kisebbség "felsőbbrendűségéről" beszélhetünk...
  Szomorú”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben több autógyártó is emelheti árait

Szeptemberben több autógyártó is emelheti árait a nyersanyag és az energia drágulása miatt - írja a… Tovább olvasom