Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Német-magyar összefogás a szemétimport ellen

Szoros nemzetközi összefogást szorgalmaz az illegális szemétimport ellen a hazánkban tárgyaló német környezetvédelmi államtitkár.
Michael Müller Kovács Kálmánnal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkárával folytatott megbeszélést Budapesten, elsősorban az európai uniós német elnökség környezetpolitikai terveiről.

A német államtitkár biztosította Magyarországot, hogy Németország célja nem csak a jelenlegi „kellemetlen" ügy megoldása, hanem a hasonló esetek megelőzése is – mondta el Kovács Kálmán. Közösen meg kell keresni azokat a jogi eszközöket, amelyekkel kiszűrhetők az ilyen bűncselekmények – fogalmazott.

Az eddig feltárt származási helyen, Baden-Württemberg tartományban egy hulladékügynökség vizsgálja azokat az információkat, amelyeket a magyar kormánytól kapnak. Bűncselekményről van szó, a német kormány eszerint jár el - mondta Müller.

Az államtitkár hangoztatta: kormányuk gondoskodik arról, hogy minden Németországból származó szemét visszakerüljön származási helyére. Kitért viszont az újságírói kérdések elől, amelyek a hulladék visszaszállításának idejét firtatták. Annyit mondott: Németország komolyan veszi a kérdést, és mindent megtesz a jogi eljárás felgyorsítása érdekében.

Kovács Kálmán szólt arról, hogy a tárgyalásuk másik napirendi pontjaként energetikai és klímavédelmi témákat érintettek. A német kormányzat erre a két területre kíván összpontosítani az elkövetkező fél éves uniós elnöksége során: német-magyar technológiai és gazdasági együttműködést kívánnak létrehozni a megújuló energiaforrások elterjedésének elősegítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélyszolgálat

A megyei pedagógiai intézet jogi és tanügy-igazgatási információközvetítési szolgáltatása… Tovább olvasom