Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Németh Zsolt: a családokat támogató kormányzati lehetőségek tárháza végtelen

A magyar társadalom legnagyobb problémája a népességfogyás, amelynek üteme gyorsuló volt, azonban az elmúlt hét év intézkedései révén mára lassult.
Már érzékelhetőek azok az intézkedések, amelyeket a kormány a családokért, a gyermekvállalási kedv javításáért tesz - mondta Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerdán újságíróknak, mielőtt Király Nórával, Újbuda alpolgármesterével közösen köszöntötték az idei év első újszülöttjét a Szent Imre Kórházban.
    
Németh Zsolt úgy fogalmazott, a családokat támogató kormányzati lehetőségek tárháza végtelen, és emlékeztetett, hogy a családi adókedvezményt az első Orbán-kormány vezette be. Kiemelte, a családi adókedvezmény összegét idéntől tovább növelte a kormány, így egy kétgyermekes család január 1-jétől 35 ezer, jövőre pedig 40 ezer forint kedvezményt kap.
    
A fideszes politikus kiemelte az úgynevezett köldökzsinórprogramot, amelynek révén azok a magyar állampolgárok is részesülhetnek anyasági támogatásban és a babakötvényben, akiknek külföldön születik gyermeke.
    
Németh Zsolt közölte, a családokat érintő kormányzati intézkedésekkel azt szeretnék elősegíteni, hogy "divatba hozzák" a család intézményét.
    
Mint mondta, a magyar társadalom legnagyobb problémája a népességfogyás, amelynek üteme gyorsuló volt, azonban az elmúlt hét év intézkedései révén mára lassult. Míg hét évvel ezelőtt a termékenységi ráta 1,29 volt, addig ez 2017-re 1,49-re emelkedett - emlékeztetett.
    
Király Nóra alpolgármester, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója arról beszélt, hogy a kormányzati intézkedésekkel párhuzamosan a XI. kerületi önkormányzat is számos programot indított a családokért. Ide sorolta az életkezdési támogatást, a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítését, a játszóterek felújítását, újak építését és különféle családi rendezvények szervezését.
    
Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben segítséget kér a párt támogatóitól, Németh Zsolt újságírói kérdésre azt mondta, hogy ennek a gondolkodásnak, ennek a családpolitikának a hordozója egy politikai közösség, és ahhoz, hogy ezt a munkát folytatni tudják, eredményesnek kell lenni a tavaszi választáson. Ehhez az anyagi feltételek pedig meghatározóak - tette hozzá, jelezve, ő részt fog venni a támogatásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felakasztotta magát egy férfi a balassagyarmati fegyházban

Bár az intézet személyzete azonnal megkezdte a segítségnyújtást a fogvatartott életét már nem tudták… Tovább olvasom