Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Németh Zsolt: Magyarország meghozta az alapvető döntéseket a deficitcsökkentés érdekében

A magyar kormány meghozta az alapvető, helyes döntéseket az államháztartási hiány csökkentésével kapcsolatban, így már csak kisebb módosításokra lehet szükség - fejtette ki Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Berliner Zeitungnak a német baloldali lap hétvégi számában megjelent beszámoló szerint.
A lap gazdasági rovatában Statisztika magyarul címmel megjelent beszámoló szerint Németh Zsolt elmondta: meggyőződése szerint az Európai Unió (EU) is arra a megállapításra jut majd a következő helyzetértékelő elemzése során, hogy megtörténtek a hiánycsökkentéshez szükséges intézkedések, és leállítja a Magyarország ellen indított büntetőeljárást.

A szerző, Frank Herold, a lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó munkatársa cikkében megjegyezte, hogy az uniós pénzügyminiszterek keddi értekezletükön tovább szigorítottak a Magyarországgal kapcsolatos hozzáálláson, majd idézte az államtitkárt, aki szerint az EU-nak "el kellene kerülni a kettős mérce alkalmazását".

Magyarországgal ellentétben Spanyolországnak a pénzügyminiszterek megengedték, hogy lassítson a deficitcsökkentés ütemén - fejtette ki Németh. Magyarország kész a bírálatok megvitatására, "túlzó vádaskodásokat azonban nem fogadunk el" - tette hozzá az államtitkár, hangsúlyozva, hogy az Orbán-kormány katasztrofális állapotban vette át az országot, de véghezvitte a fordulatot. Az államháztartási hiány 2011-ben már a 3 százalékos határérték alatt volt, és ez 2012-ben és 2013-ban is így lesz - mondta Németh Zsolt.

A Berliner Zeitung szerzője megjegyezte, hogy az Európai Bizottság szerint az egyszeri intézkedések hatását kiszűrve nem sikerült teljesíteni a hiánycélt, és az OECD előrejelzése alapján a gazdaság az idén recesszióba kerülhet, a magyar vezetés viszont arra számít, hogy a gazdaság az idén is növekedik. Ebből a szempontból igen fontos, hogy miként alakul a németországi gazdasági helyzet, hiszen a magyar gazdaság "rendkívül szorosan kapcsolódik a német gazdasághoz". Ebből következik, hogy ha beigazolódnak a német gazdaság bővülésére vonatkozó előrejelzések, akkor "jó okkal remélhetjük, hogy a magyar gazdaság is növekedik" - mondta Németh Zsolt.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. március 17. 15:14
    „A nép még nagyobb nyomorba döntésével !
    Miért NEM SAJÁT magukon végzik a megszorításokat ?? Milliókat--milliárdokat költenek luxus dolgokra, míg a nép nyomorog. De tűr mint a bírka !
    csak most : 1,2 milliárdot fizetnek ki : PR rendezvény szervezésre ! válságkommunikációra ! kormányzati döntések elmagyarázására ! IMG--Patonai P. -Kuna T. orbán haverjai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászgyilkosság Baranyában: vasárnap döntenek az előzetes letartóztatásról

A Pécsi Városi Bíróság vasárnap dönt annak a férfinak az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint egy vadászt megölt, társát pedig súlyosan megsebesített pénteken.. Tovább olvasom