Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nemzetközi ikerfesztivált rendeznek Ágfalván

Folytatás az 1. oldalról.

– Az ágfalvi ikreket nevelQ szülQk elmondták, örömmel vennének részt a fesztiválon, amelynek programjában lesz ikerszépségverseny, sport- és kulturális mqsor, ilyen például az ikrek „Ki mit tud?” versenye. Szponzori segítséggel értékes nyereményeket is szeretnénk biztosítani a legjobbaknak. Ikerfesztiválunkra várjuk majd a soproni, illetve a városkörnyéki települések ikreit is.
– Július 7–8-án rendezzük a fesztivált, amelyre elQzetes számításaink szerint mintegy száz testvérpár és családtagjaik érkezésére számíthatunk – folytatta a polgármester, majd hozzátette: tisztában vannak azzal, községük zsáktelepülés, nincs átmenQ forgalom, ezért különlegességekkel, érdekes programokkal kell a turistákat, a látogatókat Ágfalvára csábítani. Az elmúlt években ennek szellemében szerveztek falunapot, kétnapos búcsúkat, futó- és gesztenyefesztivált. E sorba illik mostani kezdeményezésük, az ikerfesztivál.
– A családi fesztivál ötletével megkerestük a lépesfalvi (Loipersbach) és a somfalvi (Schattendorf) önkormányzatot, valamint több más környezQ osztrák települést – vette át a szót Böhm András, az ágfalvi német nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Meghívót küldtünk német testvérközségünkbe, Schefflenzbe is, s mindenünnen kedvezQ válaszokat kaptunk. Elmondhatjuk, az ágfalviak kezdeményezése rögtön nemzetközi ikerfesztivált eredményez.
– A Vadon-lovasklubban rendezendQ programsorozat megnyitójára Iker-indulót is komponáltatunk, s azon leszünk, minden családnak és korosztálynak, illetve vendégünknek felejthetetlen közösségi élményt szerezzen majd a fesztivál. A testvérpárokat megmozgató programokat lovas- és más sportbemutatókkal színesítjük – mondta Zselinszkyné Kondor Nikoletta fQállású anya, akinek Zsaklin nevq lánya mellett óvodás ikrei vannak, Kevin és Krisztofer. – A négytagú szervezQbizottság – amelybe engem is beválasztottak – legközelebb március 19-én ül össze, hogy megvitassa az ikerfesztivál elQzetes programját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a… Tovább olvasom