Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Népszavazás: újabb felülvizsgálati kérelmet utasítottak el

Érdemi vizsgálat nélkül elutasított kedden a Legfelsőbb Bíróság (LB) egy újabb, a Fidesz által kezdeményezett népszavazással kapcsolatos felülvizsgálati kérelmet.
A kérelmező ugyanis határidőn túl, közvetlenül a bírósághoz nyújtotta be kifogásait. Az OVB határozatai ellen, amellyel hitelesítették a három népszavazási kérdéshez összegyűlt aláírásokat, a szombat délutáni határidőig összesen öt felülvizsgálati kérelem érkezett. Az LB mindegyiket elutasította.

Újabb felülvizsgálati kérelmet nyújtott be egy magánszemély az OVB határozatai ellen, de ezt kedden érdemi vizsgálat nélkül elutasította az LB. A kérelmező ugyanis határidőn túl adta be kifogásait, és nem a választási bizottsághoz, ahogy kellett volna, hanem közvetlenül az LB-hez. A kérelmező egyébként nem gondoskodott ügyvédi képviseletről sem, pedig a felülvizsgálati eljárásban ez kötelező. Az LB végzése ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Az OVB határozatai ellen, amellyel hitelesítették a három népszavazási kérdéshez összegyűlt aláírásokat, a szombat délutáni határidőig összesen öt felülvizsgálati kérelem érkezett. Az LB az elsőt még pénteken, a többit pedig hétfőn elutasította.

Az OVB a múlt héten szerdán hitelesítette a vizitdíjról, kórházi napidíjról és tandíjról szóló népszavazási kérdésekhez összegyűjtött aláírásokat.

Olvasóink írták

  • 1. Közepes 2007. december 12. 20:53
    „Igaza van! A FIDESZ finanszírozza a saját kasszájából a népszavazásait! Az országnak erre nincs pénze! Az embereknek nem népszavazás kell, hanem országirányítás! Olyan ami a megélhetést is biztosítja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a késsel, vasvillával támadók

Előzetes letartóztatásba helyezte a Mátészalkai Városi Bíróság hétfőn az öt férfit, akik szombaton… Tovább olvasom