Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Népszerű a megújult Sas-hegyi látogatóközpont

Több mint háromezren keresték fel a megújult budai Sas-hegyet az elmúlt 3 hónapban. A Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként ismert területen mintegy 51 millió forintot fordítottak ökoturisztikai fejlesztésekre.
Hét állomásos tanösvény épült és több interaktív kiállítást is láthattak az érdeklődők - mondta el Gadó György Pál erdőmérnök. Akadálymentesítették a tanösvényt, rekonstruálták az eredeti növényzetet valamint múzeológusok és természettudósok segítségével interaktív kiállítást rendeztek be a Sas-hegyi látogatóközpontban. A korábbi faliújságos kiállítások helyett előrelépés, hogy filmek, kirakós játékok, távcső és számítógépes programok mutatják be a természetvédelmi terület élővilágát - mondta Gadó György Pál.

A látogatóközpontban meghosszabították a szokásos nyitvatartást, így november 1.-jén és 2.-án is várják a természetbarátokat. A központ bezár télire, ekkor ugyanis lehullanak a virágok szirmai és a levelek, a madarak pedig elköltöznek. A Sas-hegyi központ március 1.-jén nyit ki újra.

A Budai Tájvédelmi Körzet egyébként idén 30 éves, míg a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület 50 éve kapta meg címét. A Sas-hegy az ország egyik legtöbbet kutatott területe, legnagyobb értékei olyan bennszülött növényfajok, mint például a magyar gurgolya, az István király szekfűje, vagy a budai nyúlfarkfű. Állatvilága is rendkívül gazdag: ritka rovarok, pókfajok, hüllők és csaknem 50 madárfaj élőhelye a hegy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyagyújtással búcsúztatták kórházukat

Pénteken éjjel gyertyagyújtással búcsúztatták egykori munkahelyüket azok az orvosok és nővérek, akik nem kötöttek szerződést az egri Markhot Ferenc Kórház új üzemeltetőjével a Hospinvest Zrt-vel. Tovább olvasom