Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Nincs fennakadás a családtámogatások folyosításában

Minden érintett bankszámlájára megérkezett már az esedékes családtámogatás és azok, akik postai úton kapják az ellátást is hozzájutnak a támogatásukhoz a törvényes határidőig, e hónap 10-ig - reagált közleményében a Fidesz -KDNP sajtótájékoztatójára a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn.
Soltész Miklós hétfőn írásbeli kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez, amelyben arra kíváncsi, miért nem fizették ki időben ebben a hónapban a családi pótlékot és miért kellett arra a jogosultaknak várakozni.

A PM válaszában leszögezi: nincs fennakadás a családtámogatási ellátások folyósításában, az utalások a jogszabályi előírásoknak megfelelően történnek. A jogszabály szerint az ellátások folyósításának határideje a tárgyhót követő hónap 10-e, a Magyar Államkincstár a határidőn belül teljesíti kifizetési kötelezettségét, az ellátások időben már megérkeztek, vagy postai kézbesítés esetén időben megérkeznek a jogosultakhoz.

Olvasóink írták

 • 3. joy 2008. július 07. 16:37
  „Szokásos Fityiszes porhontés, szándékos zavarkeltés.
  "A hónap első munkanapján, de legkésőbb 10-éig".
  Ennyi.
  Bankja válogatja, mennyi a földolgozási idő.
  Az én munkabérem pölö két különböző számlára csöpög. Az egyiken minden alkalommal 1 napos késést szenved, mert a cégemnek nincs közvetlen kapcsolata azzal a bankkal, így a Giro-n keresztül + 1 nap elektronikuss gyalogút vár a HuFocskáimra.”
 • 2. Anyóka 2008. július 07. 15:46
  „Nem értem ezt a balhét! Én megkaptam a gyedet a mhelyemtől még 2-án, a csal. pótlékot a MÁKtól 3-án. Bankszámlára. Szerintem ez normális. Gondolom, ha a MÁK másodikán elutalta, akkor más is megkapta. Nem hinném, hogy csak az enyémet küldték el másodikán.”
 • 1. GZASD 2008. július 07. 15:04
  „Bezzeg a 13. havi nyugdíjat már májusban küldik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kulturális intézetvezetőket nevezett ki Hiller István

Szeptember 1-jétől új vezetők irányítják a bukaresti, a helsinki, a moszkvai és a szófiai magyar… Tovább olvasom