Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nincs megállapodás a MÁV Start és a szakszervezetek között

Továbbra sem állapodott meg a MÁV Start a vasutas szakszervezetekkel. Négy érdekképviselettel csütörtökön egyeztetett a bérfejlesztésről a vasúti személyszállító cég.
Továbbra sem állapodott meg a MÁV Start a vasutas szakszervezetekkel. Négy érdekképviselettel csütörtökön egyeztetett a bérfejlesztésről a vasúti személyszállító cég, ám - ahogy az egyik szakszervezeti vezető fogalmazott - a tárgyalás gyakorlatilag holtponton áll. Az egyeztetések kedden folytatódnak.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetével (VDSzSz) és a Vasutasok Szakszervezetével (VSZ), illetve két kisebb érdekképviselettel tárgyalt csütörtökön a MÁV Start Zrt., ám most sem sikerült megegyezniük. Bárány Balázs, a VDSzSz alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: továbbra is azt követelik a munkáltatótól, hogy 10 százalékkal emelje meg a MÁV Start-nál dolgozók munkabérét visszamenőleg július elsejétől. Az érdekvédők tartják magukat ahhoz is, hogy a munkavállalók kapjanak a MÁV Cargó eladásából két és fél havi átlagkeresetnek megfelelő egyszeri kifizetést. - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Bárány Balázs szerint a MÁV Start álláspontja nem változott: átlagosan 6,9 százalékkal emelnék a béreket. A választható juttatások 250 ezer forintra emelésével együtt alig 8 százalékos átlagkereset-növekedést adnának a munkavállalóknak. A tárgyalások gyakorlatilag holtponton állnak - fogalmazott a VDSzSz alelnöke. A vasúti személyszállító cég vezetősége nem fogadja el sem a 10 százalékot, sem az egyszeri kifizetést, az illetékesség- és a hatáskör hiányára hivatkozva - mondta.

A MÁV Starttal kedden folytatódnak a bértárgyalások, de ezzel párhuzamosan az érdekvédők egyeztetnek majd a jövő hét folyamán a többi, többségi MÁV-tulajdonú céggel, a MÁV Trakcióval és a MÁV Gépésszel is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs megállapodása

Továbbra sem állapodott meg a MÁV Start a vasutas szakszervezetekkel. Négy érdekképviselettel… Tovább olvasom