Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Nincs megállapodás az elégséges vasúti szolgáltatásról

Továbbra sem sikerült megállapodni az elégséges szolgáltatások mértékéről a MÁV-nak és a vasutas szakszervezeteknek a hétfőn kezdődő sztrájk idejére. A vasúttársaság továbbra is azt kéri az érdekképviseletektől, hogy a munkabeszüntetés alatt kiszámítható legyen a vonatközlekedés és megfelelő számú szerelvény induljon, különös tekintettel a karácsonyi időszakban megnövekvő utazási igényekre.
A személyszállításért felelős MÁV Start továbbra is kitart amellett, hogy a sztrájk kezdete előtt, azaz a hétfőn reggel 6 óra előtt induló vonatok egészen a végállomásig menjenek el és ne álljanak meg a munkabeszüntetés kezdetekor a legközelebbi állomáson. Ezen felül azt is javasolják, hogy a sztrájk ideje alatt a fővonalakon naponta két pár InterCity, két pár gyors és három pár személyvonat szállítsa az utasokat.

A budapesti és vidéki elővárosi vonalakon a társaság a hétvégi menetrend szerint biztosítaná a még elégséges szolgáltatást, a mellékvonalakon pedig napi három pár vonat közlekedését látják szükségesnek.

A MÁV Start azt is kérte, hogy a nemzetközi vonatok mindegyike közlekedjen a sztrájk ideje alatt is.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) ezzel szemben naponta két pár vonatot indítana el: egyet reggel, egyet pedig délután. A vasúttársaság szerint ez az utasok biztonságát veszélyezteti, hiszen egy ilyen közlekedésnél várhatóan már az induló állomásokon megtelnének a vonatok.

A MÁV közleményében hangsúlyozza, hogy elfogadható ajánlat esetén továbbra is kész a kompromisszumra, azonban az utasok biztonságát és a fuvarozók érdekeit sértő megállapodást nem tud elfogadni.

Olvasóink írták

  • 1. Varga Vilmos 2007. december 14. 18:38
    „Miért, most elégséges ? SOSE !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körülbelül 15 intézmény orvosai vesznek részt a sztrájkban

13-15 kórház illetve rendelőintézet orvosai vesznek részt a hétfői országos sztrájkban. A Magyar… Tovább olvasom