Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Nincs szükség további belvízi védekezésre

Budapest – A jó időre való tekintettel nincs szükség további belvízi védekezésre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.
A közlemény szerint mára már csak azok a mélyen fekvő területek vannak víz alatt, amelyeket az év nagy részében víz borít. A folyamatban lévő árvízi védekezések nem állnak le. Jelenleg nincs szükség rendkívüli ár- és belvízvédelmi készültség elrendelésére az országban. Az időjárási előrejelzések szerint rövid távon erre nem is kell számítani. A száraz időnek köszönhetően folyamatosan csökken a belvízzel borított területek aránya.

A védelmi munkákkal párhuzamosan változatlanul zajlik az árvízvédelmi biztonság megteremtése a Sajó-völgyében. A munkákra 7,3 milliárd forintot fordít a kormány ebben az évben. A beruházás keretében árvízvédelmi töltések, szükség- és záportározók épülnek, valamint zajlanak a kotrások a kritikus szakaszokon. A kivitelezés a tervezett határidők betartása mellett folyik.

A kormány az ár- és belvízi védekezés költségeinek folyamatos finanszírozása érdekében a közelmúltban döntött arról, hogy 6,7 milliárd forintot átutal a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. Tekintettel arra, hogy a pénz megérkezett a tárcához, a megállapodásokat már elkezdték megkötni a vízügyi igazgatóságokkal. Ezzel az ágazat pénzügyi helyzete is stabilizálódik – áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 11. Egyolvasó 2011. április 30. 05:45
  „Most mit cikizitek a cikket, ha elkezd esni az eső, Kormány Vikiék úgy is hoznak egy törvényt, hogy mennyi milliméter eshet.:)”
 • 10. apuka 2011. április 29. 22:45
  „http://hvg.hu/gazdasag/20110428_leallt_belvizi_vedekezes - ez a valóság”
 • 9. Rozsdás 2011. április 29. 20:44
  „Na már csak egy hetes eső hiányzik és borul a bili!!
  A sok hozzá nemértő öntelt politikus majd megoldja azt is!”
 • 8. deszkás 2011. április 29. 20:37
  „93...???????”
 • 7. queenmargareth 2011. április 29. 20:16
  „IGEN, MOST KELLENE A MEGELŐZÉS!!!”
 • 6. cumania 2011. április 29. 19:59
  „Akkor lehet megint beszántani az árkokat... :)”
 • 5. Wacky 2011. április 29. 19:57
  „Persze hogy nincs szükség...
  Minek előzzük meg a bajt Z összeggel, hisz ha baj van költhetünk rá Zx10-et is xD... jó magyar beszűkült gondolkodás- és látásmód!! Magyarország, én így szeretlek xD”
 • 4. queenmargareth 2011. április 29. 19:09
  „Nem tudom én nem kiabálnám el, még igen nagy területeket borít belvíz és igen:a mi Szülőházunknak annyi:szomorú.
  Viszont a veteményesekre kellene eső. A tavalyi iszonyú és az azelőtti esőzések akkora területeket árasztottak el és bizony nincs hova levezetni.”
 • 3. allegro 2011. április 29. 18:38
  „Már itt vannak a májusi esők. Úgy emlékszem tavaly is május közepétől állt a tenger a kertemben. Ott, ahol mindig száraz homok volt és pipacsok nyíltak, egy szezon alatt teljesen átalakult a növényflóra: idén kinőtt a sok fűzfa, nyárfa, nyírfa, nád, gyékény, moha, kész nemzeti park.
  1-2 esős nap után megint jön a tenger, mint azóta nem egyszer bizonyította. A rövid táv még kb. két hét szerintem..

  Öntözni kell, mondják többen, de csak a talajfelszín száraz.”
 • 2. deszkás 2011. április 29. 18:21
  „Jó reggelt kivánok! Én már két hete öntözök.”
 • 1. tol 2011. április 29. 18:02
  „fontos a jó kedély és a bizakodás, hogy nem támad a víz. Ha mégis támad, hát, marad a kedély. Ezek zsibbasztóan hülyék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánymegbízott: hagyják békén Gyöngyöspatát

A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra szólít fel minden politikai pártot, civil szervezetet és roma polgárjogi aktivistát, hogy hagyják békén Gyöngyöspatát. Tovább olvasom