Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Női esélyegyenlőségi kulturális turné vidéki városokban

NÖ az ESÉLY címmel esélyegyenlőségi - kulturális programsorozatot szervez négy megyeszékhelyen a Törökfürdő Alapítvány. Március 17-és 26-a között Szombathelyen, Egerben, Szekszárdon és Nyíregyházán többek között arra hívják fel a szervezők a figyelmet, hogy továbbra is nagyon aktuális kérdés, hogy a nők megfogalmazzák problémáikat, és ezáltal szembesítsék a férfiakat a nők megváltozott esélyeivel.
Bódis Kriszta író, az esélyegyenlőségi-kulturális turné társszervezője kérdésünkre válaszolva elmondta: sikeresnek tartja az egy éve a budapesti A38 Hajón megrendezett NŐttön Nőtalálkozót, ahol szakpolitikus(nők), művész(nők) és újságíró(nők) foglalkoztak a nők megváltozott társadalmi, közéleti és magánéleti szerepével.

Azt a találkozót, hasonlóan a mostani vidéki mini turnésorozathoz, nők szervezték, de nem csak nőknek. Bódis Kriszta hangsúlyozta: a kulcsszó a párbeszéd, a férfiak és nők közötti valóságos beszélgetés, éppen ezért mindenki számára nyitottak ezek a programok. Ezek a találkozók segíthetnek abban, hogy "a nők láthatóvá váljanak" - fogalmazott Bódis Kriszta.

A szombathelyi, egri, szekszárdi és nyíregyházi érdeklődők három előadást is meghallgathatnak az esélyegyenlőségi-kulturális turné keretében. Érdekesnek ígérkezik Csapó Ida: A nők és a pénz című vitaindítója, de a szervezők szerint a Kihívások nők és férfiak számára című előadás, vagy a Változó szerepek, változatlan értékek című értekezés is figyelemreméltó.

A közönséget abba is beavatják a szervezők, hogy a kortárs művészetben milyen női stratégiák léteznek, illetve ma milyen a nőirodalom. A délután folyamán levetítik a Báriséj (Nagylány) című dokumentumfilmet, amely egy békési lovári közösség nőkkel kapcsolatos hagyományait dolgozza fel. A program végén kötetlen beszélgetés keretében vitathatja meg a hallgatóság a meghívott előadókkal és művészekkel a felmerült témákat.

A rendezvényről bővebb információ a www.torokfurdo.org oldalon olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Ágnes: Kompenzáció nincs!

Az egészségügyi miniszter jövő héten egyeztetést kezdeményez a szakmai szervezetek, és az… Tovább olvasom