Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nőknek boldogság, férfiaknak erő

Amíg a hölgyek a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az édesség legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább szellemi és fizikai teljesítőképesség javító hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét – derül ki egy felmérésből.
Amíg a hölgyek a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az édesség legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább szellemi és fizikai teljesítőképesség javító hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Magyar Édességgyártók Szövetsége készített 1847 fő megkérdezésével a magyar lakosság édességfogyasztási szokásairól.

A megkérdezett nők és férfiak közel kétharmada rendszeresen, azaz hetente több alkalommal fogyaszt csokoládét, bár eltér a két nem véleménye abban, mi a jó a csokiban. A hölgyek 80 százaléka a csokoládét az íze miatt kedveli, míg a férfiak 73 százaléka állítja ugyanezt.

A gyengébb nem képviselő közül többen mondták azt, hogy a csokoládé „fogyasztása örömet okoz" számukra, és leginkább a hölgyekre jellemző az is, hogy bánatukban egy falatka csokoládéval vigasztalódnak.
Az erősebb nem képviselői inkább a fizikaiteljesítmény-növelő hatását részesítik előnyben. A nők tehát boldogságot, a férfiak pedig energiát nyernek a csokoládéból, de a két nem képviselői egyformán fontosnak ítélik az édesség kedvező hatását a szellemi teljesítményre, a vérnyomás csökkentésére, valamint az immunrendszer erősítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány egy sportlétesítmény miatt Szegeden

Tovább olvasom