Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Nőtt a gyümölcslé, az ásványíz és a sör forgalma

Értékben és mennyiségben is nőtt a gyümölcslé, az ásványíz és a sör forgalma idehaza 2006 októbere és 2007 szeptembere között.
Csak a szénsavas üdítőknél volt némi visszaesés, de még így is ez volt a negyedik legkelendőbb termék-derül ki az ACNielsen friss adataiból. A piackutató cég 90 élelmiszer kategóriát vizsgált, a felmérése szerint egyre népszerűbbek idehaza az úgynevezett light termékek.

Húskészítményekből fogyott a legtöbb tavaly október és idén szeptember között az ACNielsen adatai szerint. 90 élelmiszer kategóriát vizsgáltak, a második helyre a sör került. Ebből 7 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korábban. A sajt a harmadik, amelyet a szénsavas üdítők követnek, annak ellenére, hogy forgalmuk 2 százalékkal visszaesett. Az ötödik helyen álló ásványvizekből viszont 16 százalékkal több fogyott, és a hatodik helyen álló gyümölcsleveknél volt a legnagyobb növekedés: 17 százalékkal adtak el többet a vizsgált időszakban, mint egy évvel korábban. Az adatokból kiderül, hogy egyre többen választják a kevesebb kalóriát tartalmazó úgynevezett light termékeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben többet költünk fogyasztási cikkekre

Ünnepi körkép: decemberben az átlagosnál 25 százalékkal költünk többet napi fogyasztási cikkekre. Az… Tovább olvasom