Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

A TÁRKI legújabb, reprezentatív felmérése szerint a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.
A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legújabb, reprezentatív felmérése szerint júliusban tovább nőtt a Fidesz és az MSZP szavazótábora közti különbség, a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.

Az intézet szerdai közleményében rámutatott, hogy a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között 53 százalékos, amely megegyezik az egy hónappal korábbi szinttel. Az MSZP-re az emberek 20 százaléka voksolna biztosan, 4 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban. A két legnagyobb párt támogatottsága a teljes lakosság körében 30 (Fidesz), illetve 11 százalék.

Az LMP az elmúlt egy hónapban növelni tudta támogatottságát mind a biztos pártválasztók (10 százalék), mind pedig a teljes lakosság körében (5 százalék). A zöldpárt előbbi kategóriában 4 százalékot javítva majdnem duplázott, utóbbiban pedig 2 százalékot javult.

Nem változott jelentős mértékben a Tárki szerint a Jobbik támogatottsága az elmúlt egy hónapban, a teljes lakosság körében 1 százalékot javítva 9 százalékon, a biztos pártválasztók között pedig 1 százalékot rontva 15 százalékra módosult.

A Tárki a kutatást ezer fő megkérdezésével végezte el, amely a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálja.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2011. július 27. 22:50
    „Tehát a fidesz a jelenlegi választási rendszer szerint közel kétharmadnyi mandátummal rendelkezne... Hmmm, elgondolkodtató...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BM lezárta az egyeztetést a szakszervezetekkel

A szaktárca figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait, és így terjeszti elő törvényjavaslatát. Tovább olvasom