Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Nőtt a munkanélküliség az előző hónapokhoz viszonyítva

A tavalyi adatokhoz képest csökkent, az elmúlt hónapokhoz viszonyítva azonban nőtt a munkanélküliség júniusban és augusztusban hazánkban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.
Az elmúlt két hónapban 3 millió 945 ezer embernek volt munkája, míg 305 ezren állás nélkül voltak. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküliségi ráta 7,2 százalékos volt. Ez az arányszám tavaly ugyanekkor még 7,4 százalék volt, ebben az évben áprilistól azonban egészen júniusig 7 százalék.A munkanélküliek 19 százaléka a 15 és 24 év közöttiekből került ki.

Arányuk némileg már kisebb volt, mint egy éve. Az álláskeresők csaknem fele egyébként már egy éve, vagy annál régebben nem tudott elhelyezkedni. Az emberek átlagosan másfél évig keresnek munkát. A vizsgált időszakban - azaz júniusban és augusztusban - a 15 és 74 év közöttieknek fele jelent meg a munkaerőpiacon, azaz ennyi ember dolgozott, vagy keresett állást. A 15 és 64 évesek között már magasabb ez az arány, ott 62 százalékok volt jelen a munkaerőpiacon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autósüldözés és kábítószerfogás Pécsett

Egymillió forint értékű - Magyarországon ritka kábítószert - pervitint találtak egy autósnál… Tovább olvasom