Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Növekvő forgalomra számít a Határőrség az ünnepek alatt

Növekvő forgalomra számít a Határőrség a következő hosszú hétvégén, Mindenszentekkor, halottak napján és az ezeket követő egy-két napon is.
A korábbi tapasztalatok szerint a legforgalmasabb átkelők ilyenkor a záhonyi, az ártándi, a nagylaki, a gyulai, a röszkei, a rábafüzesi és a hegyeshalmi határátkelőhelyek.

A Határőrség tájékoztatása szerint a forgalomnövekedésre elsősorban a külföldi vendégmunkások nyugatról haza- és visszautazása miatt kell számítani. Az ünnepek előtti néhány napban befelé irányban Hegyeshalomnál, kilépésnél az ukrajnai, a román és a szerb határszakaszokon alakulhat ki torlódás. Vasárnaptól a visszautazó forgalom miatt Hegyeshalomnál kifelé, a déli és keleti határokon befelé várható akár egy óránál is hosszabb várakozás.

A Határőrség ajánlása szerint Hegyeshalom helyett a fertődi, a kópházi, a rajkai, a soproni határátkelők használhatóak. Nagylakot a kiszombori, a battonyai és a méhkeréki határátkelőkön keresztül lehet elkerülni. Röszke helyett érdemes Tiszaszigetet választani, de ezt az átkelőt csak a magyarok és a szerbek használhatják és csak reggel 8 és délután 16 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élesedik a verseny a biztosítók között

Idén minden bizonnyal a korábbiaknál is többen fogják átvinni más társasághoz kötelező gépjármű… Tovább olvasom