Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Növelnék az időskorúak foglalkoztatását

Az időskorúak alacsony foglalkoztatása az egyik oka annak, hogy Magyarországon a foglalkoztatási adatok kedvezőtlen képet mutatnak - hangsúlyozta a fejlesztéspolitikai kormánybiztos kormánybiztos.
Míg a középkorú nők 70 és a középkorú férfiak 80 százaléka vesz részt a foglalkoztatásban, addig az 55 év feletti korosztály esetében ez az arány "drámaian lecsökken" – közölte Bajnai Gordon. Hozzáfűzte, hogy az állam nem szeretne lemondani az időskorúakról, vissza kívánja hozni őket a munkaerőpiacra.

Úgy vélte, hogy Magyarországon a munkaképes korúak alacsony foglalkoztatási hányadának (56-57 százalék) nem a munkahelyek alacsony száma az elsődleges oka, hanem a foglalkoztathatóság. Bajnai Gordon hangsúlyozta: "nem fenntartható folyamat az", hogy kevesebb mint kétmillió ember tart el tízmilliót.

Az uniós fejlesztési forrásokat úgy kell befektetni, hogy az ország fejlődjön, kultúrájában, működési módjában megújuljon - hangsúlyozta Bajnai. A programokra, fejlesztésekre 8 300 milliárd forintot használhat fel az ország. Ugyanakkor kiemelte, ha az Európai Unió hibát talál egy adott projekt végrehajtásában, visszakérheti a ráfordított összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom