Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

November végén indul a Volán-társaságok fapados konkurense

Már rajtra kész az Orangeways: az új, menetrend szerinti buszjáratokat üzemeltető cég november 26-án jelenik meg a hazai személyszállítási piacon.
Az egyelőre nemzetközi forgalomban közlekedő Orangeways mögött a leggazdagabb magyar üzletemberek között számon tartott Kedves Ferenc befektetőcége áll. A "fapados" árakkal működő vállalat hamarosan a Volán-társaságoknak is kesztyűt dob.

Már megérkeztek Magyarországra a társaság autóbuszflottájának első tagjai. Kovács Miklós vezérigazgató elmondta: egyelőre nyolc BOVA Magic busszal indulnak, ám már jövő tavaszra megrendelték a következő "szállítmányt", akkor 12 járművel bővül flottájuk.

A tervek szerint november 26-tól Prágába és Kolozsvárra indulnak naponta a járatok. Rá következő héttől indul a krakkói busz, majd újabb egy hét múlva Bécs és Munkács is felkerül a célállomások közé. A buszok megállóhelyeit külföldön a belvárosi autóbusz-állomásokon jelölték ki, míg Budapesten ez a Népligetben lesz. Utóbbi helyen alakítják ki a forgalmi központot is, az épületet a BKV-tól bérlik.

A vezérigazgató hozzátette, hogy az újabb buszok megérkezése után azonnal bővítik az útirányok számát, így tavasztól már Marosvásárhelyre, Aradra, Splitbe, Ljubjanába, Milánóba és Amszterdamba is lehet utazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

62 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága

Tovább nőtt a kórházak adóssága, már több mint 62 milliárd forinttal tartoznak az egészségügyi… Tovább olvasom