Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nuncsakuval vertek meg egy autóst az útzáró tüntetők

Feloszlatta a rendőrség a kormányellenes tüntetők félpályás útlezárását a 2/A főúton, miután a demonstráció néhány résztvevője összeverekedett egy autóssal. A rendőrség előállított három tüntetőt, akik a gyanú szerint nuncsakuval verték meg a sofőrt, autóját pedig összetörték.
Verekedés tört ki tüntetők és autósok között péntek reggel a 2/a főúton, a kormányváltást követelők egy autót összetörtek, annak vezetőjét megverték. A rendőrség ezért feloszlatta a demonstrációt, három embert előállítottak - tájékoztatott Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese.

Egy gépkocsi vezetője és a demonstrálók között veszekedés alakult ki, majd a tüntetők közül néhányan a gépkocsit megrongálták, szélvédőjét betörték, a sofőrt pedig bántalmazták - mondta Lukácsi Zsuzsa. A szóvivő szerint korábban is voltak szóváltások az autósok és a fél útpályát lezáró tüntetők közt, de bűncselekmény nem történt.

A tüntetők közül három embert csoportos garázdaság, rongálás és testi sértés miatt előállítottak a dunakeszi rendőrkapitányságra. Lukácsi szerint a kihallgatásuk folyamatban van, csak ezt követően tudják megmondani, pontosan mi is történt. A szóvivő azt mondta, a feloszlatott demonstrációt - amelyet eredetileg március 15-ig jelentettek be - a törvény értelmében nem folytathatják, ezután új bejelentés alapján a rendőrség mérlegeli, hogy engedélyez-e egy újabb tüntetést.

A sajtóügyeletes azt is elmondta, hogy az eddigi adatok szerint a sofőrt egy úgynevezett nuncsakuval, azaz láncos bottal bántalmazták, amely veszélyes fegyvernek minősül, és már a közterületen való viseléséért is szabálysértési eljárást indíthat a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a… Tovább olvasom